Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

БФС не откри нередности в контролата на Балкан и Локомотив Мездра

ДК при Зонaлния съвет на БФС отхвърли жалбата на треньора на Локомотив Мездра Диан Попов, в която той твърди, че по време и след контролата с Балкан в Ботевград е бил псуван, заплашван и бит от футболиста и треньора на „Балкан-1929“ Здравко Атанасов и Иван Редовски.
Комисията заседава в пълен състав на 08.02.2023г. от 14 часа. При разглеждане на приложения видеозапис на мача не се установиха удари към жалбоподавателя и не се чуха нецензурни реплики от щаба на домакините. Освен това от
поисканите писмени обяснения на тримата рефери, назначени от Съдийската комисия към БФС, се потвърждава, че на срещата не е имало инциденти, кои да налагат прекратяване на мача или допълнителни наказания за играчи или служебни лица. В докладите се твърди, че срещата е протекла нормално и е завършила нормално.
Междувременно ДК при ЗС на БФС – София разгледа и писмо от ФК “Балкан” Ботевград, в което се отрича треньорът на „Локомотив“ Мездра да е бил бит или заплашван, а се твърди, че същият е провокирал с поведението си през целия мач.

Ето и официално заключението от ДК към ЗС на БФС:
“ След приключване на обсъжданията и въз основа на докладите на длъжностните лица, както и взети обяснения на заинтересованите страни за горепосочената среща, ДК при ЗС на БФС – София

РЕШИ:

​ДК при ЗС на БФС – София не намира основания за налагане на дисциплинарни наказания, при условията и по реда, установени в Дисциплинарния правилник на БФС – сезон 2022-2023 г. По постъпила жалба от Диан Христов Попов – треньор на ОФК „Локомотив“, гр. Мездра, взима за сведение настъпилите обстоятелства по време на проведената контролна среща, като оставя без последствия твърденията в изпратената жалба, тъй като от представения линк с видеозапис от срещата и от докладите от длъжностните лица, намира за неоснователни твърденията в жалбата за нанесени удари или отправени заплахи за саморазправа от футболиста на „Балкан-1929“ Здравко Атанасов и треньора на „Балкан-1929“ Иван Редовски.

Решението по т. 1 не подлежи на обжалване пред ЗС на БФС – София при условията и по реда, установени в Дисциплинарния правилник на БФС – сезон 2022-2023 г.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *