Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

5 години певческа група „Млади златаровци“ отбелязаха в ППМГ

На 14 февруари певческата група на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ отбеляза 5 години от своето създаване. Урокът се проведе под наслов „По пътя на големите“ в навечерието на патронният им празник и като част от седмицата на Асен Златаров, която отбелязват в гимназията.

Урокът започна с изпълнение на химна на училището от 29-мата членове на групата и продължи с представяне на историята от създаване на групата до днес с нейните изяви в училище и извън него от художественият им ръководител г-жа Тодорка Коцева – учител по музика, гражданско образование и история и цивилизации.

Последва невероятно изпълнение от родопския край на специалните гости – народната певица и възпитаничка на гимназията Иванина Иванова и Смолянския гайдар Венко Кючуков. Те полчуха подарък от директорката Даниела Колева – „Торбичка за щастие“, съдържаща Алманах, който е плод на творчеството на златаровци.

Директорът на училището Даниела Колева се обърна към младите изпълнители от музикалната група с думите:

„Пожелавам Ви да отсеете най-доброто, да се научите да приемате хубавите страни и да станете едни от най-големите! Учете се, бъдете добри и се възпитавайте на ценностите, които си заслужават! Смятам, че те трябва да се възродят.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *