Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Златаровци се потопиха в магията на любовта в спектакъла по случай патронният им празник

На 16 февруари от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ отбелязаха подобаващо 138 години от рождението на техният патрон в НЧ „Христо Ботев 1884“. Във фоайето на читалището бе представена изложба, която е дело на Теса Иванова от 10 клас и носи името „Контрасти“.

Директорката Даниела Колева ѝ честити рождения ѝ ден и ѝ пожела много здраве и много успехи в областта на изкуството.

Много се радвам, че съм тук пред Вас в този прекрасен ден. Много се гордея с всички преподаватели, които ми дадоха този прекрасен шанс, и с моите приятели, които ме подкрепят.„, сподели младата художничка Теса.

Дойде ред на музикално-поетичният спектакъл, който се проведе в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884“. Той бе открит с традиционно посрещане на училищното знаме.

Специални гости на тържеството бяха председателят на Общински съвет – Ботевград д-р Илин Черняшки, секретарят на Общината Стефка Граматикова, директори на учебни заведения, бивши учители и родители.

Г-жа Даниела Колева приветства всички присъстващи със своята реч:

„...Ние, възпитаниците на Златаровската гимназия, учители и ученици, винаги се стремим заслужено да носим името на Златаров, като продължаваме да се докосваме до неговото творчество, като прочетем някоя вълнуваща статия или когато си спомним изказана негова мисъл, или усетим бащинския му поглед от портрета в училището. Той продължава да ни вълнува, да се извисява, защото беше един голям хуманист, готов във всеки един момент на себераздаване. Ученикът и общественикът, който винаги вървеше редом до младежта.

Скъпи деца, вие сте най-хубавото и най-ценното, което живота ни е дал. Златаров вярва в силите и възможностите на младото поколение и ние, учителите от Златаровската гимназия вярваме във възможностите на нашите ученици, в техните желания, стремежи, борбеност и чистота!“

Председателят на ОБС-Ботевград пожела на всички учители и ученици здраве и много успехи. С решение на Общинския съвет той връчи почетна грамота на г-жа Радка Гетова за дългогодишна преподавателска дейност и висок професионален опит. В своето слово г-жа Гетова честити празника на златаровци и изказа радостта си към постиженията на всички талантливи млади хора в гимназията.

След деловата част дойде ред на самия спектакъл. В него учениците потопиха присъстващите в магията на любовта и ни припомниха какъв е нейният смисъл чрез някои от най-нежните и вълнуващи произведения на българската и световна любовна лирика и музикално – песенното изкуство.

По време на спектакъла бе представен един докосващ авторски филм на дванадесетокласничката Андреа Давидова, който е озаглавен „Най-голямата добродетел“.

Бяха получени цветя и поздравителни адреси по случай патронният празник на гимназията от кмета на Община Ботевград Иван Гавалюгов, Исторически музей – Ботевград, Общински съвет на БСП и обществения съвет на гимназията.

Кметът Иван Гавалюгов, в своя поздравителен адрес, бе изказал своята признателност към бившите и настоящите учители, защото чрез тях училището затвърждава своите позиции на водещо учебно заведение и пожела на учениците здраве, следвайки примера на Златаров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *