Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Емил Колев, капитан на ФК Балкан: Изправяме се срещу Пирин Гоце Делчев с приповдигнато настроение

Капитанът на ФК Балкан 1929 Емил Колев даде интервю за клуба, в което разказа за зимната подготовка на отбора, новите попълнения, пътя към професионалния футбол и предстоящата среща с Пирин Гоце Делчев, която е и подновяването на Югозападна трета лига.

-Доволен ли сте от провеждането на зимната подготовка на отбора?

-Разбира се, че съм доволен! Изиграхме качествени контроли срещу съперници от по-горната група, представихме се на ниво и вярвам, че утре ще покажем това, на което сме се подготвили, а именно – добра игра и победа.

-Вие като капитан на Балкан Ботевград споделете какви са амбициите, целите и нещо повече за колектива.

-Колектива е на едно отлично ниво. Няма дразги между момчетата. Всеки се влага на 100%, вътре си помагаме и това е основната движеща сила, това ни прави доста костелив орех за останалите съперници. Целта на младите, естествено, е да се развиват и да вървят нагоре, а на нас да им помагаме с опит, със съвети както на игрището, така и извън терена и играем всеки мач за победа, не се плашим от никого.

-Вие сам казахте за тази добра сплав между млади и по-опитни. В отбора вече има доста млади състезатели. Доволен ли сте от селекцията? Какво бихте споделили?

-На мен лично ми харесва работата с младите футболисти, защото вкарват енергията и ентусиазъма. Хубавото е, че се вслушват в нас, по-опитните. Неслучайно Александър Георгиев направи тази крачка да отиде в отбор от Първа лига. Смятам, че ако другите момчета също покажат постоянство и добри игри, няма да останат незабелязани за футболната общественост.

-Споменахте за Александър Георгиев. Има ли вече кой да го замести и да попълни дупката в отбраната?

– Да, взехме Марио Войнов и Александър Иванов от отбора на Ихтиман. Смятам, че има достатъчно конкуренция, което несъмнено ще повиши качеството на отбора.

-Не мога да не Ви попитам и за тази крачка, която всички очакваме. Вече толкова години Балкан е финансово стабилен отбор. Виждаме и базата се подобрява. Да очакваме ли тази наша мечта – по-високото стъпало към професионалния футбол?

-Според мен е въпрос на време. Правят се крачки в правилната посока. Виждате изкуственият терен е истинско богатство за нашия клуб, особено тежката зима, която измина не бяхме възпрепятствани да си проведем и тренировките, и контролните срещи, така че скоро ще назрее и този момент, в който ще сме част от професионалния футбол, където имаме безспорно място.

-С какво настроение стартира утре шампионата срещу Пирин Гоце Делчев, един корав съперник? С какво ще призовете феновете?

-Ние винаги сме разчитали на тях. Смятам, че е доброто време предполага утре да дойдат доста хора. Надявам се да покажем добра игра, да ги зарадваме с победа, а иначе в самия мач влизаме с приповдигнато настроение след успеха над Металург за Купата, където убедително и закономерно спечелихме с 3:0.

-Вие неслучайно сте капитан от толкова време в отбора на Балкан. Знаем за Вашият баща – баскетболната легенда Йордан Колев. Споделете ни нещо повече за вас, как е той? Подкрепя Ви на всеки мач.

-Да, подкрепят ме. Винаги семейството е до мен. Мога да се посъветвам с тях за всяко едно нещо. Благодарен съм на него, че до седми клас съчетавах баскетбола и футбола. Остави ме сам да направя своя избор, никога не ми се е месил и не съжалявам, че избрах футболната игра.

-Благодаря Ви и успех!

-И аз благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *