Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общински съвет – Ботевград ще гласува закупуване на 8 броя камери с автоматично разпознаване на регистрационни табели

В общинска администрация Ботевград е постъпило предложение от Анелия Виткова — нач. отдел „Контрол по сигурността и обществен ред“ в община Ботевград. В него е аргументирано, че след състояла се среща със служители на РУ Ботевград, е установена необходимостта от поставяне на камери за видеонаблюдение, с които да се контролира трафика на автомобилите на входовете и изходите на града.

Системата за видеонаблюдение в момента разполага с две такива. Едната е поставена на изхода в с. Новачене – посока Мездра. Другата, която скоро бе дарена от „Балкангаз 2000” АД, е поставена на кръстовището на бул. „Цар Освободител“, ул. „Божко Божилов“ и ул. „Хан Аспарух“ в гр. Ботевград.

Закупуването на допълнителни камери, които да се монтират на всички входове и изходи на града, ще осигури възможност за контрол на влизащите и излизащите от града автомобили. Същите имат специални вградени алгоритми на технологията за компенсиране насрещното светлинно заслепяване, скоростта на движещите се автомобили, метеорологичните условия и други фактори, които влияят на контрола на трафика.

Решението за отпускане на финансови средства от собствени приходи на Община Ботевград в размер на 10 хил. лв. с ДДС за закупуване на 8 броя камери автоматично разпознаване на регистрационни табели ще бъде гласувано на редовната сесия на ОБС-Ботевград на 23 февруари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *