Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Приеха Наредбата за подпомагането на спортните клубове. Избраха 3-ма съветници, които ще проверяват изпълнението на критериите и издават протокол за разпределението на сумите

Общински съвет-Ботевград прие  Наредбта за условията и реда за финансово подпомагане на спортните клубове в община Ботевград. Деветнадесет общински съветници подкрепиха Наредбата, 10 не участваха в гласуването , поради конфликт на интереси – Цветан Миньовски, Борислав Витков, Ангел Ангелов, Сашко Везенков, Иван Редовски, Иван Николов, Дамян Маринов, Цветан Цолов и др.

Преди гласуването общинският съветник Тихомир Найденов, председател на Комисията за конфликт на интереси, обърна внимание на онези съветници, които имат участие в ръководни органи и управителни съвети на спортни клубове, да не участват в гласуването и да не правят изказвания по Докладната записка.

Да припомним, че Наредбата бе изработена от Временна комисия, създадена с  Решение №120/26.05.2022 г. и нзменено с Решение №140/30.06.2022 г. на Общински съвет – Ботевград. В нея участваха общинските съветници Йонко Ненчев (председател), адв. Георги Донков, Иван Николов, Любчо Василев,Николина Цолова, Ангел Ангелов, Петър Петров, Кирил Руневски и Цветан Цолов.

Преди гласуването на Наредбата председателят на Временната комисия по изработването й, Йонко Ненчев, отправи благодарност към колегите си.

„Не сме открили топлата вода, имаше много неща, които трябваше да се свършат. Мисля, че положихме една добра основа, за да може средствата, предназначени за подпомагане на спортните клубове, колкото и да са те, да се разпределят с точни и ясни правила  и най-вече прозрачно.“

В изпълнение на разпоредбите на чл.10,ал.1, т.2 от  Наредбата с друга Докладна записка  бяха избрани трима общински съветници – Йонко Ненчев, Иван Николов и Любчо Василев, които ще участват в комисия , която ще проверява изпълнението на критериите за финансово подпомагане на спортните клубове и издава протокол за разпределението на сумите.

1 коментар на “Приеха Наредбата за подпомагането на спортните клубове. Избраха 3-ма съветници, които ще проверяват изпълнението на критериите и издават протокол за разпределението на сумите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *