Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Подкрепа на гражданските инициативи, насочени към благотворителността в общината

Община Ботевград насърчава, подкрепя и се включва в благотворителността по всякакви начини – организиране на базари, участие в национални и местни дарителски кампании, логистична помощ за концерти, подпомагане на дейности с труд, материали и други.

От години нашата съгражданка Лили Димитрова, която към момента е общински съветник, успешно организира и провежда благотворителни кампании на територията на общината под мотото „Ботевград: едно по – красиво място за нас“.

През 2014 година Лили организира първата кампания за събиране на пластмасови капачки в общината, а от 2020 година насам вече се събират и метални капачки.

Следват редица инициативи, сред които събиране на жълти стотинки (от 2015 година), с които да се подпомогне дейността на родилното и детското отделение в МБАЛ – Ботевград. С нейна помощ и благодарение на средствата от дарителите в Градски парк – Ботевград има две маси за тенис, обновени са детски площадки и е създаден фитнес на открито.

Община Ботевград призовава „Нека се обединим и живеем в един по-красив и задружен град!“ Ако искате да помогнете, включете се и Вие в набирането на средства за мобилен апарат за измерване на билирубин при новородените.

За повече информация гледайте анимирания видео клип на Лили Димитрова и нейните партньори:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *