Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Александър Гавалюгов ще участва на престижния турнир на Евролигата „Adidas Next Generation“

Талантът на Балкан Ботевград Александър Гавалюгов ще вземе участие на престижния турнир на Евролигата под наслов Adidas Next Generation, който ще се проведе в хърватския град Задар през уикенда. Младежкият национал на България е част от сборен отбор на име Next Generation Team Zadar, в който са събрани някои от най-перспективните млади състезатели на Стария континент.

Именно Гавалюгов е смятан за едно от двете най-изявени имена в състава. Специалистите от платформата Overtime Europe определиха именно него, както и съотборникът му Фин Шот като двамата играчи, които ще бъдат лидери на тима в Задар. Интересен факт е, че двамата бяха съперници по време на Европейското първенство U16 в Дивизия Б през миналото лято, когато България победи Австрия с 96:71. Гавалюгов завърши със 17 точки, докато Шот записа дабъл-дабъл от 11 точки и 10 борби за своята страна.

В своя тим Гавалюгов ще може да попива знания от направилия сериозна визитка като баскетболист финландец Петери Копонен, който е старши треньор на отбора. Стрелецът се подвизаваше в някои от най-силните отбори в Европа като Барселона и Байерн Мюнхен и беше един от най-ефикасните стрелци от далечно разстояние.

През настоящия сезон Гавалюгов започна да има все по-сериозна роля в мъжкия отбор на Балкан. 17-годишният гард отбеляза поне 7 точки в последните си три мача, като той реализира 10 точки в коша на Спартак Плевен при обрата над плевенчани с 88:81 в зала “Балканстрой”. Иначе плеймейкърът играе и за втория отбор на ботевградчани в ББЛ А група, където се отчита с по 24.5 точки, 6.2 борби и 6.5 асистенции.

Източник: Sportal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *