Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Александър Гавалюгов отбеляза 21 точки срещу Барселона в турнира за подрастващи на баскетболната Евролига

Българският баскетболист Александър Гавалюгов се представи на ниво и при втори два мача на сборния тим, за който играе в квалификационния турнир за младежката надпревара към Евролигата (Adidas Next Generation) в хърватския град Задар.

Тимът, наречен Некст Дженерейшън Тийм Задар (Next Generation Team Zadar) записа победа и загуба в днешните си срещи в група В на състезанието.

17-годишният Гавалюгов реализира 21 точки, 3 борби и 7 асистенции за 34 минути на терена при поражението от испанския Барселона със 76:85 (27:14, 20:27, 16:23, 13:21) в първия мач за деня.

По-късно състезателят на Балкан Ботевград записа 8 точки, 2 борби, 4 асистенции и 2 откраднати топки при успеха над финландския Хелзинки Баскетбол Академи с 93:64 (27:14, 26:24, 21:16, 19:10).

Отборът на Барселона спечели група В с три победи от три мача и в неделя ще се изправи във финала на турнира срещу победителя в другата група А Сарагоса (Испания), който също не допусна поражение в трите си двубоя.

Шампионът в квалификационния турнир ще се класира за решителната фаза на Adidas Next Generation, която ще се проведе по време на Финалната четворка на Евролигата за мъже през май в Каунас (Литва).

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *