Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ученици от ОУ „Васил Левски“ – гр. Ботевград посетиха Жабешкото блато в местност „Мухалница“

В навечерието на 1-ви март, четвъртокласници от Основно училище „Васил Левски“ – гр. Ботевград, посетиха Жабешкото блато в защитена местност „Мухалница“.

Визитата бе организирана от ОП „Туризъм“, като част от инициативите по повод отбелязването на Световния ден на водата – 22-ри март.

Към днешна дата планинските жаби от вида „Rana temporaria” са започнали своята миграция и могат да бъдат наблюдавани в естествената им среда в близост до вилна зона „Зелин“.

На място беседа на учениците изнесе г-н Христо Петков, преподавател в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, който разказа на децата любопитни факти за защитената територия и нейните временни обитатели.
За финал учениците получиха тематична „Жабословица“, чрез която по забавен начин, да затвърдят новите знания.
В рамките на инициативите по повод Световния ден на водата, за всички ученици от началните училища в гр. Ботевград, са предвидени образователни творчески задачи на тема „Жабешки истории“.

Децата от 1-ви, 2-ри и 3-ти клас ще се включат в отбелязването на Световния ден на водата и Деня на жабешкото блато, като в срок до 20-ти март представят: 1-ри клас рисунки на тема „Жабешки истории“, 2-ри и 3-ти клас ще участват с проект на тази тема /1 проект на клас/. За най-креативните и интересни проекти и рисунки ще има и награди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *