Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Софийска област

Тази сутрин на територията, обслужвана от ОДМВР-София, започна специализирана полицейска операция за превенция на нарушенията на изборното законодателство, противодействие на конвенционалната престъпност, стабилизиране на средата за сигурност, осигуряване на добър обществен ред и пътна безопасност. Полицейските действия се осъществяват съвместно с екипи на жандармерията и представители на държавните контролни органи.

До 13 часа са проверени общо 377 лица и 244 МПС. Задържани са 17 души. За различни констатирани нарушения са съставени 69 акта и 28 фиша. 12 са съставените предупредителни протоколи по ЗМВР. Инспектирани са 11 пункта за черни и цветни метали, 8 заложни къщи, 10 автоморги, 10 питейни заведения и 27 търговски обекта.

По-характерни случаи:

На територията на РУ-Ихтиман съвместнос представители на БАБХ е установена незаконна кланица, помещаваща се в  преобразувани гаражни клетки в двора на частен имот.
Двама души са задържани с оглед наличието на данни за извършвана незаконна лихварска дейност.

На територията на РУ-Костинброд, в хода на извършените проверки, в два търговски обекта са установени изложени за продажба дрехи, обозначени с логото на световни търговски марки, без наличието на съответната документация. По случая е образувано досъдебно производство.

При извършена проверка на пътя е задържан чуждестранен водач с 3.03 промила алкохол. Започнато е бързо производство срещу нарушителя.

На територията на РУ-Самоков, след извършени проверки, за притежание на наркотични вещества са задържани мъж и жена.

Полицейските действия продължават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *