Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Илиян Пищиков от Балкан с награда за най-добър до 19 години

Българска федерация по баскетбол раздаде годишните си награди за най-добрите играчи през изминалата 2022-ра на церемония в София.

Спортни журналисти, треньори и професионални баскетболисти у нас дадоха своя вот в няколко категории – най-добри при мъжете и жените изобщо, най-добри в българското първенство, най-добри млади играчи и най-добър треньор. Феновете пък имаха възможността да излъчат своя любимец или любимка в анкета на сайта на БФ Баскетбол.

За разлика от гласуването за най-добри при мъжете и дамите, в останалите категории конкуренцията беше доста по-оспорвана.

При най-добрите баскетболисти до 19-годишна възраст наградата отиде в Илиян Пищиков от Балкан. Той бе лидер на националния отбор за юноши до 18-годишна възраст, а освен това се наложи и в мъжкия тим на Балкан в НБЛ. 

Той събра 44% от гласовете в конкуренцията на Константин Костадинов от испанския Палмер, Георги Герганов от Ямбол, Иван Спиров от Черно море Тича, съотборника си в Балкан Александър Гавалюгов, Михаил Комбаков от Берое и Виктор Гергов от ЦСКА.

Източник и снимки: sportal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *