Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Наркотици, незаконно добита дървесина и дрехи с логото на защитени търговски марки са иззети при спецоперация в Ботевградско

Към 19 часа снощи криминалисти от РУ-Ботевград извършили проверка на криминално проявен местен жител. След като в джоб на връхната му дреха били установени 12 топчета суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана, и плик с бяло вещество на кристали, реагиращо на метамфетамин, полицейските служители предприели претърсване на адреса му. В къщата са открити и иззети още 114 грама суха зелена тревиста маса /марихуана/ и 62 грама бяло кристалообразно вещество /метамфетамин/. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

В рамките на проведената вчера специализирана полицейска операция от служители на икономическа полиция в областната дирекция и колегите им от РУ-Ботевград е инспектиран търговски обект в с. Скравена. Установени са множество дрехи, обозначени с логото на световни търговски марки, предлагани за продажба без необходимите документи и без съгласието на правопритежателите. С протокол за доброволно предаване са иззети общо 86 артикула. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 172Б от НК.

В същото време, полицейски действия били извършени и за противодействие на незаконния добив и транспортиране на дървесина. Проверките по линията били извършени съвместно от служители на икономическа полиция, Полицейски участък – Новачене и представители на Регионалната дирекция по горите. На адрес в с. Литаково са установени общо 45 кубика дърва за огрев без контролна горска марка и превозни билети. По случая е образувано досъдебно производство. Още 1.5 кубика незаконно добита дървесина са иззети от друг адрес в същото село, за което на собственика е съставен акт по Закона за горите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *