Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Почина д-р Цветан Лазаров

Ботевград се прощава с едно голямо име в медицината – д-р Цветан Лазаров!

На 73-годишна възраст д-р Лазаров почина днес. Роден е на 22 февруари 1950г в град Роман. След завършване на средното си образование в гимназията на Ботевград, записва медицина. Професионалното си развитие започва в местната болница. Първоначално е участъков лекар, а след това работи в Акушеро-гинекологично отделение. Любовта му към хирургията, и по-точно в областта на урологията, го прави един от добрите уролози в България.

Д-р Цетан Лазаров ръководи над 20 години урологичното отделение в Боевград, прочуло се с висок професионализъм и добро обслужване на пациентите. Обучил е 8-9 отлични уролози, работещи в елитни софийски болници.

Откритата прз 2016г нова ендоскопска урологична операционна в МБАЛ – Ботевград носи името на д-р Цветан Лазаров – безспорен доайен и създател на отделението по урология в местната болница.

Поклонението ще се състои на 11 май 2023г от 11.00ч в Дом на покойника в Ботевград.

Дълбок поклон пред лиността, професионалиста и човека – Д-р Цветан Лазaров!

Botevgrad.News поднася искрени съболезнования на семейството и бликите!

2 коментара на “Почина д-р Цветан Лазаров

  1. Светла ти памет, докторе, беше лъчезарна, винаги усмихната и весела личност и отдаден на работата си Човек! Съболезнования на семейастото, ще липсваш на него и на нас! Предпочитахме някоя по-младежка снимка, на която д-р Лазаров да бъде усмихнат, весел и приветлив, защото Той винаги беше такъв!

  2. Светла памет на лекаря, на човека, на колегата Д-р Цветан Лазаров!!! БОГ да прости!!! Наистина той беше хубав, благ, добронамерен, толерантен човек. По-добре да го запомним със снимка от по-младите, зрелите години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *