Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

36 лица са задържани при специализирана полицейска операция в София област

През вчерашния ден, на територията на Софийска област, се проведе специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред. В рамките ѝ са задържани общо 36 лица и са установени следните правонарушения:

Около 19.30 часа, при обход, служители на РУ-Сливница задържали в момент на товарене на около 1000 кг метални отпадъци за скрап трима мъже и две жени. Служителите на реда изяснили, че желязото е собственост на фирма. След изземването му същото е върнато на техническия ръководител на дружеството. По случая е регистрирана преписка за извършено престъпление по чл. 194, ал.1 от НК. Работата по пълното ѝ документиране продължава.

При извършена проверка на търговски обект на ул. „Славянска“ служители на РУ-Костинброд установили дрехи, обозначени с логото на световни търговски марки, предлагани за продажба без наличие на съответната документация за ползване на марките в търговската дейност. Иззети са общо 42 артикула. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 172Б, ал.1 от НК.

Около 16 часа, при извършена съвместна проверка от служители на ОДМВР-София, РУ-Костенец и Регионална дирекция по горите, в имот в Костенец е установено съхранение на 30 кубика дърва за огрев без документи за законен произход. След оглед на местопроизшествието по случая е образувано досъдебно производство. Собственикът на незаконно добитата дървесина е задържан за срок до 24 часа. Дървата са иззети по надлежния ред.

Около 15 часа криминалисти от РУ-Сливница извършили полицейска проверка на криминално проявен и осъждан местен жител. 23-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа, след като се установило, че държи в себе си таблетка антипсихотик, за която не представя нужната зелена рецепта. По случая е регистрирана преписка.

Около 13.50 часа служители на РУ-Правец извършили проверка на частен адрес в с. Осиковска Лакавица. В присъствието на собственика е установен пластмасов бидон, съдържащ 55 литра жълто-кафява течност с мирис на спирт, без акцизен данъчен документ. Акцизната стока е иззета по надлежния ред. По случая е регистрирана преписка.

Около 16 часа служители на РУ-Самоков инспектирали нерегламентиран търговски обект в града. Установена е продажба на цигари без надлежно разрешително за търговия с тютюневи изделия. Иззети са 25 кутии цигари. По случая е регистрирана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Около 20.50 часа в РУ-Костинброд постъпил сигнал за мъж в нетрезво състояние, който се е държал агресивно в заведение в града – нанесъл удари с глава и ръце на част от персонала и на други клиенти, ругаел и отправял закани спрямо тях. След задържането и довеждането му в сградата на районното управление 23-годишният криминално проявен мъж подновил хулиганските си действия, като дръзко и цинично отправял закани към полицейските служители. По случая е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 325, ал.2 от НК.

Вчера жител на Самоков съобщил в районното управление, че от негов имот в с. Белчин е откраднат метален теглич за МПС. Броени часове по-късно извършителят на престъплението бил установен и задържан от полицейските служители, а тегличът бил открит и иззет от пункт за изкупуване на метали в Самоков. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

Извършител на кражба е задържан и от свогенските полицаи. След получен сигнал от собственик за извършена кражба на алкохол от вилата му, служителите на реда провели оперативно-издирвателни действия и разкрили самоличността на извършителя. 36-годишният свогенец направил пълни самопризнания. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

Пирдопските криминалисти разкриха кражба на пари. След получен сигнал от жител на с. Чавдар, че от джоба на панталона, с който е спал, липсва сумата от 600 лева, полицейските служители бързо разкрили, че извършител на деянието е жена от същото село. 49-годишната предала доброволно паричната сума. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *