Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Отбелязваме 24-ти май с шествие и тържествена програма

24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в Ботевград, ще започне с тържествено шествие на ученици и учители от учебните заведения на територията на общината, тръгващо в 10:00 ч. от пл. „Саранск“ /Исторически музей – Ботевград/. То ще бъде водено от Общински духов оркестър – Ботевград до пл. „Освобождение“, където пред сградата на Общинска администрация ще бъде разположена сцена на открито.

Първи на нея ще излязат Младежки духов оркестър – Ботевград и Мажоретни състави към НЧ „Христо Ботев 1884“, които ще изпълнят марша „Родина“.

Като част от тържествената програма, в знак на почит към делото на светите братя Кирил и Методий, ще се проведе инициативата „Да изпеем заедно „Върви, народе възродени“, с участието на детски хор „Бонка Големанова“.

По традиция г-н Иван Гавалюгов – кмет на община Ботевград, ще награди отличените в номинациите „Учител на годината“ 2023.

Празничната програма тази година е дело на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Ботевград, което отбелязва и 15 години от създаването си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *