Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавaлюгов награди с приз „Учител на годината“ 4-ма преподаватели от община Ботевград

На най-светлия български празник – 24 май – Денят на българската азбука, просвета, култура и славянска книжовност, кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов отдаде заслуженото признание на четирима учители от община Ботевград, за заслуги в образователната система. Празникът бе открит на пл. „Освобождение“ с изпълнение на химна на Светите братя Кирил и Методий.

По думите на градоначалника днес е ден на благодарност към всички учители, които през годините са направили така, че да сме грамотни, да владеем писмеността, да можем да четем и да се изразяваме на нашия роден български език. „Днешният ден е повод за изключителна гордост, защото ние българите сме дали писмеността на над 300 милиона жители на света, които до днес ползват нашата азбука с различни модификации„. Той призова предимно младите да четат и пишат на нашия български език. „Това ни прави народ със собствена култура писменост – това ни прави идентични и това ни прази различни в един глобален свят„, подчерта кметът. Той отличи най-заслужилите учители през изминалата учебна 2022/2023 година.

Призът “Учител на годината“ и плакет на Община Ботевград бе присъден в четири категории, както следва:

В категория “Предучилищното образование“ бе наградена Ирена Христова – Главен учител в детска градина “Славейче“ Ботевград. „Благодаря на всички, които повярваха в мен и в обичта ми към децата! Благодаря и на родителите, които ни поверяват най-ценното, което имат!“, каза Христова.

В категория „Начален етап“ наградата бе присъдена на Цонка Нинова – дългогодишен учител в ОУ “Любен Каравелов“ – Трудовец.

В категория „Прогимназиален етап“ бе отличена Снежана Димитрова – учител по история и география в ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – Ботевград. „Благодаря на моите ученици за смисъла, който ми дават! Знайте и се учете!“, призова Димитрова.

В категория „Средно образование“ бе награден Милко Луканов – учител в ТПГ „Стамен Панчев“ Ботевград.

Празнична програма – поздрав към всички учители, творци и хора на свободното слово поднесоха учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- Ботевград, което тази година отбеляза своята 15-та юбилейна годишнина от създаването си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *