Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

85 зрелостници от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ получиха своите дипломи

На 19 юни в двора на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ се състоя тържественото връчване на дипломите за завършено средно образование на дванадесетокласниците от гимназията. В учебната 2022/2023 година дипломи за завършено средно образование получават 85 дванадесетокласници от общо 96.

С посрещане на знамето на училището и изпълнение на химна започна тържествената церемония. Абитуриентите положиха клетва за запазване заветите на акад. проф. д-р Асен Златаров. Клетвата прочете Мария Василева от XII „Б“ клас.

Директорът г-жа Даниела Колева получи думата за връчване на награди и приветствена реч към Випуск 2023.

Наградите „Учител на годината“ се връчиха на Валя Христова и Филип Зуберски, а наградата за „Учител номер 1 в гимнастиката“ взе Биляна Лалинска по повод отличното участие на гимназията на състезанието по утринна гимнастика в Ямбол. Гимнастичките, взели участие, също бяха наградени.

Бяха връчени и сертификати за участие в „Подкастът на ППМГ“ от Филип Зуберски на учениците, реализирали първия сезон на продукцията.

Отличени бяха и бронзови медалисти от гимназията на състезание по природни науки с ръководител Христо Петков.

Награди получиха и ученици, взели участие на състезание по химия и опазване на околната среда в Химикотехнологичен и металургичен университет – гр. София.

„С гордост мога да кажа, че в Профилирана природно-математическа гимназия се обучават, възпитават и изграждат достойни и стойностни личности с разнообразни интересни и възможности, което е гаранция за успеха в тяхното бъдещо развитие. На добър час, уважаеми, вече дипломирани, ученици! Дерзайте по пътя на успеха и знайте, че славата е само миг по пътя на идеала! Нека празници като днешният изпълват дните Ви, защото празникът на духа винаги е по-важен от всеки друг! Пожелавам Ви на добър час!“, каза в приветствие към зрелостниците директорът Даниела Колева.

Тази година 42 ученици завършват с Отличен успех, с Мн. Добър са 31, Добър – 13 и със Среден – 1. Училището може да се похвали с 12 ученика, които през целия курс на обучение са имали само Отличен 6.

Средният успех по български език и литература на Държавните зрелостни изпити е Добър 4,17 спрямо Мн. Добър 4,60 миналата година, по английски език на ниво B2 е Добър 4,29, а на B1.1 – Отличен 5,68, по математика средният успех е Добър 4,05 спрямо Добър 3,50 от предходната година, по география – Добър 3,82 спрямо Добър 4,40, по философия – Среден 3,48 спрямо Добър 4,31 и биология и здравно образование – Среден 3,30 спрямо Мн. Добър 4,57 от миналата година.

От тази година педагогическият съвет на гимназията е решил при дипломиране да се раздават златна, сребърна и бронзова почетна значка по критерии: среден успех на дипломата – 6,00, среден успех от положени ДЗИ – над 5,50, участие в проекти, олимпиади, състезания и извънкласни дейности, отсъствия и носене на униформа. Удостоените са:

Златна значка – Стиляна Христова

Сребърна значка – Мари Василева

Бронзова значка – Михаела Цветкова

Поздрав към учителите и всички зрелостници отправиха Стиляна Христова – отличник на Випуск 2023 и Зорница Найденова – родител на един от зрелостниците.

Церемонията приключи с предаване на знамето на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ на Випуск 2024.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *