Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общината приема заявления за финансово подпомагане на пострадалите от наводненията

Съгласно Решение №172/29.06.2023 г. на ОбС – Ботевград е създадена Комисия, която да разпредели средства, в общ размер до 150 000 лева, на пострадалите от наводненията в община Ботевград. За финансовото подпомагане могат да кандидатстват всички собственици на имоти от населените места, в които със Заповеди на Кмета на Община Ботевград беше обявено бедствено положение през м. юни – селата Липница Гурково, Новачене и Врачеш.

Заявления, адресирани до председателя на Комисията – общинския съветник г-жа Ваня Иванова, ще се приемат в центъра за административно обслужване на граждани на Община Ботевград всеки работен ден от 06.07.2023 г. до 18.07.2023г., след което Комисията ще ги разгледа, ще извърши проверка на декларираните обстоятелства и ще излезе с решения относно размера на помощта, която ще бъде отпусната на всеки един конкретен заявител.

Образец на Заявлението може да бъде изтеглен електронно ТУК или да бъде получен на място в приемната на отдел „Хуманитарни и социални дейности“ от 08:30 ч. до 12:30 ч., както и в кметствата и кметските наместничества по цитираните населени места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *