Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Галя Асенова участв в конкурса „Пирин Фолк“ Сандански 2023

Известната изпълнителка в Ботевградска община Галя Асенова взима участие във фестивала „Пирин Фолк“ Сандански.

През 2018 г. участва за първи път в Конкурса за авторска македонска песен и печели една от специалните награди – „Свети Врач“ – Наградата на кмета и община Сандански. През 2019 г. участва отново в Конкурса за нова авторска македонска песен с песента „Жива вода“. А през 2020 г. участва в Конкурса за изпълнителско изкуство на с песента „Бре, воденичарю“. След едногодишна пауза певицата отново се завръща на сцената на Летния театър за 30-ото юбилейно издание на фестивала. В Конкурса за нова авторска македонска песен на основа на „Пирин Фолк“ Сандански 2022 се представя с песента „Ще се върна, мамо“ .

През 2023 г. издава своя дебютен албум „С песен из България“ с песни от различни фолклорни области.

В Конкурса за изпълнителско изкуство на „Пирин Фолк“ Сандански 2023 Галя Асенова ще се представи с песента „Променила ми се Пандура девойка“ /музика и текст: народни; аранжимент: Сашко Митковски/.

В Конкурса за авторска македонска песен на „Пирин Фолк“ Сандански 2023 Галя Асенова ще се представи с песента „Благодаря ти, татко“ /музика: Галя Асенова; текст: Албена Янева; аранжимент: Иван Йосифов/.

Галя Асенова е родена в гр. Плевен. Основното си образование завършва в крайдунавското село Остров, област Враца, където живее тогава. Средното си образование получава във Френската гимназия в град Враца. Има магистърска степен по Библиотечен и информационен и културен мениджмънт от УниБИТ и магистърска степен Предучилищна и начална училищна педагогика от Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”. Работи като учител в СУ “Христо Ботев” в с. Горна Малина.

От доста време работи като певица. С пеене се занимава от ученическите си години. Певческата си дарба наследява и от двамата си родители. Изпълнява народни, сръбски, гръцки, македонски песни, БГ естрада, попфолк и други. Работила е и в чужбина както с групи, така и само с един музикант, с който продължава да работи и в момента. В ефира на Фен Фолк ТВ се излъчват видеоклиповете й „Руска си вода налива“, „Залюбила малка мома“, „Мама на Кольо думаше“ и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *