Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В ОУ „Никола Й. Вапцаров“ 140 първокласници прекрачиха училищния праг

На 15 септември тържествено започна новата учебна 2023/2024 година в ОУ „Никола Й. Вапцаров“. Тази година 140 нови първокласници прекрачиха прага на училището.

Специален гост на тържеството бе инж. Цветелин Цветков – зам.-кмет на Община Ботевград.

Церемонията започна с посрещане на знамето на ОУ „Никола Й. Вапцаров“ и издигане на Националното знаме на България. Последваха водосвет за здраве и фолклорни изпълнения на училищния ансамбъл с ръководител Цвети Дилова.

Петя Кочкова – директор на училището поздрави всички ученици, учители – бивши и настоящи, родители и гости.

Честит 15 септември на всички присъстващи, които уважиха днешния ден – ученици, учители, родители, гости, бивши учители! Пожелавам на всички една здрава, успешна, смислена учебна година, година, която да ви вдъхновява, да ви прави любознателни, да задържате интереса към знанието и към училището. Като директор, гарантирам огромния труд на нашия колектив в подготовката за тази учебна година. Материалната база ежегодно се обновява с нови технологични решения, както и физическата среда. Умело съчетаваме интерактивни и класически подходи на преподаване с висококвалифицирани екип от педагогически специалисти.„, каза г-жа Кочкова.

Тя допълни, че тази година училището е спечелило няколко значими проекта и продължава да бъде иновативно. За първа година училището е спечелило проект „Еразъм“, с който ще се реализират контакти с четири европейски държави.

„Друг значи проект е свързан с обновяване на сграда на прогимназиален етап за 2 милиона и половина. Съвместно с Общината е разработен. Ще бъде реализиран следващата година. Пълно обновяване на сградата на прогимназиален етап, саниране и нови обзавеждания с чинове, дисплеи лаптопи. В процеса на учебната година училището работи с над 10 други проекта, а клубовете „Занимания по интереси“ са на 20.“, заяви директорът Петя Кочкова.

„Пожелавам, още един път, хубав празничен ден, успешна учебна година, изпъстрена с много събития, грамоти, медали, които са емблема на училище „Вапцаров“ – първи във всички състезания навсякъде и във всичко, казвам го отговорно, подплатено е с цифри. Успех на всички и хубав ден!„, завърши тя.

Бяха получени поздравителни адреси по повод 15-ти септември от Министърството на образованието и науката, кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов, д-р Илин Черняшки – председател на Общински съвет – Ботевград и от началникът на РУО – София област Росица Иванова.

В края на тържеството бе ударен и първият училищен звънец, с което новите ученици прекрачиха прага на училището и поеха по пътя на образованието заедно с техните учители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *