Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов свиква партиите и коалициите за консултации за съставяне на секционните избирателни комисии

Кметът на Община Ботевград свиква на 20 септември от 17.00ч парламентарно представените партии и коалиции за провеждане на консултации за формиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за община Ботевград за изборите за общински съветници и кметове на 29.10.2023 г.

При провеждане на консултациите партиите и коалициите представят:

1. Писмено предложение за състав на СИК, което съдържа: – партия или коалиция, която ги предлага;

имената и ЕГН на предложените лица; длъжността в комисията, за която се предлагат; образование, специалност; телефон за връзка с предложеното за член на СИК лице.

2. Заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 31 юли 2023 г. или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 49-то Народно събрание.

3. Пълномощно от лицата, подписано от представляващи партията или коалицията, когато в консултациите участват упълномощени лица.

4. Списък на резервните членове, които да заместят предложените от партиите и коалициите лица за състави на СИК, когато правомощията на член на СИК се прекратят предсрочно или когато член на СИК не се яви в изборния ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *