Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Тържествено откриване на новата учебна година в ПГТМ „Христо Ботев“

Тържествено начало на новата учебна година бе дадено и в ПГТМ „Христо Ботев“ – Ботевград.

Тържеството по откриване на новата учебна година в училището започна с посрещане знамето на ПГТМ „Христо Ботев“ – Ботевград

Кметът на Общината Иван Гавалюгов бе за първи път специален гост на откриването на учебната година в ПГТМ – Христо Ботев. „Иксам да ви приветствам с добре дошли, да Ви поздравя с предстоящата нова учебна година, да ви прозова наистина да бъдете отговорни, съвестни, ученолюбиви, трудолюбиви млади хора. Вярвам, че всички вие сте такива. Убеден съм, че вашите учители ще положат необходимите усилия, за да ви помогнат по пътя на знанието. От опит знам, повярвайте ми, че, може би, не всичко, което учите ще ви е от полза, но една голяма част от тях, на по-късен етап, ще осъзнаете, че наистина са полезни знания, които сте натрупали. Полезни знания – най-вече полезни навици. Вярвам, че вие сте млади и отговорни хора, достатъчно съвестни и, че ще положите необходимите усилия за предстоящата учебна година, ще спазвате необходимата дисциплина и ще идвате редовно на училище.„, каза г-н Гавалюгов и пожела на всички здраве, училищни успехи и на добър час през новата учебна година.

Директорът на училището Иван Николов прочете поздравителните адреси на Министъра на образованието и науката и на началника на РУО – София област – г-жа Росица Иванова.

Пожелавам Ви през новата учебна година да сте предимно здрави, да сте вдъхновени, кметът обърна внимание на това, а и вие вече сте видяли, влизайки в училищния двор, че имаме ремонт в училището. Ремонт, който се надявам, ако времето позволи, да свърши в най-скоро време. Разбира се, ще имаме леки неудобства и за вас каот ученици и учители, но най-хубавото е, че ремонтът започна и той ще се случи. Ще имате нови класни стаи, ще имате санирано училище, ще имате реновиран физкултурен салон, ще имате асфалтиран двор и пространства, нова спортна хубава площадка, летен фитнес, нови работилници със сменена дограма и покриви, които ще бъдат реновирани, така че се надявам в най-скоро време, работи се на пълни обороти, ние наистина да имаме едно бляскаво училище и ще осатне само да го напълним със садържание, защото училището е за учене. Ако го направим от злато и няма успехи в учебния процес, то не сме си свършили работата, то няма да заслужаваме това училище.„, каза директорът Иван Николов и честити първият учебен ден.

Професионалната гимназия е получила поздравителни адреси по повод 15-ти септември от Община Ботевград в лицето на кмета Иван Гавалюгов, от Министъра на образованието и науката, от Росица Иванова – началник на РУО – София област, от д-р Илин Черняшки – председател на Общински съвет – Ботевград и от учебен център „Даникар“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *