Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Започна второто издание на Хард Ендуро Ботевград

Рев на двигатели огласява гората над вилна зона Зелин в днешния ден. Причината е началото на второто издание на състезанието Хард Ендуро Ботевград 2023.

130 мотористи се борят за призовите места, разделени в два класа.

В клас Експерт участват 50 състезатели, които карат по GPS навигация с класиране и, разбира се, награден фонд. Трасето отговаря на трудност на клас Експерт като се кара изцяло в гора. Основно пътеки с различни екстреми, странични наклони, S-образни изкачвания и корита на потоци с камъни и трудни излизания, с минимално каране по горски пътища само за спускане и достъп до следващият хард участък.

Точно в 10:00 ч. стартираха първите участници в клас Експерт. Най-добрите състезатели стартираха първи, като редът на стартиране зависеше от рейтинга на състезателите в BG X Enduro Championship.

След тях стартираха състезателите в клас Стандарт. Те са общо 80 и карат по обозначителни ленти. В клас Стандарт състезателите правят по две обиколки в гора с няколко екстреми и не толкова стръмни пътеки. Осигурен е и награден фонд.

На старта са осигурени линейка с медицински екип както и екип на Планинска Спасителна Служба, който охранява събитието в гората.

Събитието се организира от мото клуб „Enduro Extreme Botevgrad“, с подкрепата на Община Ботевград, БФМ, BG X Enduro Championship.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *