Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът на Община Етрополе нарушава заповед на общината

Скандалите в община Етрополе не стихват. След поредица от журналистически разкрития и публикации в медиите как градът се е превърнал в частен град на една фамилия, някой си е позволил да разлепи  предизборните плакати на кандидат кмета Димитър Димитров из цялата община. Това е в нарушение на заповед № РД-15-520/26.09.2023 г. от закона за местното управление, според която са определени конкретни места, на които да се поставят рекламни агитационни материали.

В събота, 14.10.2023 г, общината осъмна навсякъде с плакати на Местна Коалиция „Коалиция Левицата“ (ПП „ЗС“ Александър Стамболийски“), подкрепящи кандидатурата на Димитър Димитров. Съгласно заповедта, подписана от и.д. кмет на Община Етрополе Станка Димитрова, ясно са посочени местата, на които могат да се лепят предизборни агитационни материали. В точка 2, т. 3 и т. 4 ясно е описана забраната на разпространяването им върху общинска собственост, лепенето им върху спирки, ел. стълбове, дървета и общински сгради и имоти общинска собственост. Нарушителите трябва да бъдат не само санкционирани, но и да бъдат премахнати агитационните им материали. Контролът по заповедта е възложен на кметове и кметски наместници, както и на началника на РУ на МВР Етрополе и Общинския инспекторат.

Вече втори ден в община Етрополе очевидно не са предприети нужните действия по премахването на плакатите на кмета и кандидат кмета Димитър Димитров. Или местната изпълнителна власт не е видяла, което е странно, или ги е страх, или просто нарушават наредбата и закона? Загрижени за спазването на закона и реда за некоректната политическа конкуренция от Местна Коалиция „БСП за България“ са подали жалба до ОИК Етрополе. Тя е входирана на 14.10.2023 г в 12:30 ч., но вместо  отговорните институции и лица да предприемат мерки, плакатите в полза на Димитър Димитров се увеличават.

Местата, на които са позволени да се поставят рекламни материали, съгласно заповедта, са:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *