Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидатът за кмет на кметство Рибарица Силвия Недкова:„Селото трябва да се утвърди като туристическа дестинация“

Силвия Недкова е кандидат за кмет на кметство Рибарица, издигнат от Местна Коалиция „БСП за България“ (Коалиция „БСП за България“, „Правото“). Тя е психолог, магистър по специалност „Юридическа психология“, Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Има придобити редица сертификати в сферата на психологията, свързани с кризисна интервенция, отработване и трансформиране на травмата, превенция на трафик на деца за сексуална експлоатация, работа с деца и семейства. Семейна с две деца.

–  Г-жо Недкова, какво искате да постигнете в с. Рибарица?

–  Трябва да се обърне повече внимание на младите хора. Ако има по-чест градски транспорт, много хора биха предпочели да живеят там постоянно, а не само в събота и неделя. Голям проблем е и че не се обръща достатъчно внимание на развитието на туризма. Недопустимо е на територията на с. Рибарица да се намира най-красивият водопад в България – „Варовитец“, и това да не е популярна туристическа дестинация. Същото се отнася и за манастир „Света Троица“, който е бил най-големият книжовен и просветен център през Възраждането. Там е било и скривалището на Левски. При желание на общината и кмета на селото могат да се привлекат много туристи и да се отворят работни места за жителите.

–  Защо гражданите да гласуват за вас на предстоящите избори?

–  Защото съм мотивирана, енергична, имам много идеи и вярвам, че промяната идва само, ако сме единни. Екипът, с който работя е изцяло от професионалисти, отдадени на каузата за по-добро бъдеще на децата ни. Време е за промяна. Време е да се сложи край на статуквото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *