Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Да съживим и обновим село Скравена

Остават  две седмици до местния вот, а тефтерът на кандидат- кметът на община Ботевград Петя Кочкова е пълен с проблеми, търсещи решения, пълен с въпроси, търсещи отговори.

Така е и в село Скравена, и тук, като и в останалите села от общината проблемите са трупани с години. Госпожа Кочкова и кандидатът за общински съветник от ПП „Движение Гергьовден“ Иван Петков, който е от Скравена, са запознати в детайли с проблемите, имат решения, имат отговори и ги предлагат.

Трудно е да се започне с едно, две, три и просто да се изброят наболелите теми, но трябва да се тръгне от някъде и кое да е първо в селото, дали, разрешаване на проблема с 23-те незаконни сметища, почистване на коритото на река Калница и Бебреш, неасфалтирани улици, които нямат дори и канализация, пощата в селото се нуждае от спешен ремонт. Детските и спортните площадки се изграждат, за да се забавляват и спортуват нашите деца, но уви в Скравена те не се използват по предназначение или не са приведени в безопасен вид.

Село Скравена има прекрасна вилна зона, но за съжаление, голяма част от улиците са неосветени, през зимата не се почистват. Гробището е последния дом на нашите близки, не искате да ги виждате в Скравена, повярвайте! Неподдържани, непочистени!

Средствата не се усвояват ефективно.

Черният мост се нуждае от ремонт – основите му са подкопани, стъпките му са във въздуха

Махали в Скравена са носители на мръсотия и зараза.

Не е ли срамно, обект, включен в „100 национални туристически обекта“, какъвто е манастир „Св. Николай“ да не бъде отворен всеки ден.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *