Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидатът за кмет на Кметство Лопян Пламен Матев: „Ще подобря качеството на живот“

Пламен Матев кандидат за кмет на кметство Лопян, издигнат от Местна Коалиция „БСП за България“ („БСП за България“, „Правото“). Той е военен, пенсионер. Завършил е средното си образование във военно училище в гр. Горна Оряховица, специалност свързочник. Семеен.

– Г-н Матев, какви са основните проблеми на с. Лопян?

Има много основни проблеми. Например пътят не е обезопасен за малки деца, няма обозначени пешеходни пътеки. Много често пътят е разбиван от преминаващите камиони и много бавно се възстановява пътната настилка. Фирмите, които трябва да го ремонтират, не идват навреме, по неизвестни към момента за мен причини. Друг проблем е, че населението е застаряващо, магазините са малко и цените са високи. Смятам, че трябва да се обърне повече внимание и на училището в селото.

– Каква е визията Ви за развитието на с. Лопян?

Първото нещо е да се направи ремонт на дупките по пътя. Това са дупките, които помня от много отдавна. Кърпят се и пак възникват. Също така има изоставени коли по пътищата, натрупани дърва – тези неща загрозяват гледката. Искам селото да бъде чисто и приветливо. След селото, пътят към ваканционното селище, е обрасъл и не се полагат грижи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *