Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Пешо Младенов: „Да продължим заедно да работим за един по-достоен живот за нас и децата ни“

„Изминалите 4 години, един пълен мандат, бяха изпълнени с предизвикателства и много работа, но резултатите са видими. Кандидатирам се за втори мандат, защото познавам проблемите на хората. Имам желание и сили да работя за повишаване жизнения им стандарт. Преди 4 години започнахме изграждането на нов облик на село Литаково и считам, че трябва да продължим и заедно да работим за един по-достоен живот за нас и децата ни“. С тези думи се обърна кандидатът за кмет на село Литаково Пешо Младенов към избирателите на 20 октомври в читалище „Светлина – 1900“.

По време на предизборната среща-концерт той направи отчет на обещаното и изпълненото през изминалия му мандат, а именно:

Подменен бе 18 км водопровод в селото, главната улица е асфалтирана и е с нови тротоари, някои улици, на които изобщо не е имало асфалт бяха асфалтирани –  ул. „Г.Раковски“, ул.„Павел Бързашки“, ул. „Антон Младенов“, ул.“Кирил и Методий“, ул.“Светлина“, част от ул.“Писана“ в разклона с ул.“Томпсън“ и ул.“Хр.Ботев“. Изградена бе канализация на ул. “Спас Соколов“. Извършени бяха саниране и газифициране сградата на кметството, смяна на покрива, на два етапа бе извършен вътрешен ремонт и благоустрояване на градинката около паметника на загиналите във войните. По настояване на кмета Пешо Младенов и с помощта на ВМРО бе изграден на центъра паметник на Васил Левски, където е подменена автобусната спирка и е изградено  LED осветление, подменена бе също дървесна растителност. С дарения от посолства и жители на селото всички паметници на селото са ремонтирани. За една година бе изградена нова модерна сграда към Детска градина „Здравец“, подменен бе покрива и дограмата на Младежкия дом, а  по проект в неговата сграда бе изграден Майчин център. За спортуващите в селото бе направено мини футболно игрище с изкуствена трева, площадка с баскетболни кошове, площадка за фитнес уреди на открито. На мястото на стария велурен цех бе изградена детска площадка и предстои съвсем скоро монтирането на уредите за игра на децата. Съвместно с Местна инициативна група е изграден кът за отдих на кръстовището на ул.“Л. Каравелов и „Захари Стоянов“. Изграден бе мост на река Писана , свързващ ул.“Писана“ с ул.“Столетов“. Възобновен бе традиционния местен събор, който се чества вече две години. След проведени разговори в Здравния дом вече има зъболекар. Продължиха социалните грижи за възрастните хора – топъл обяд и безплатно пътуване на територията на общината.

„През изминалия мандат изградихме един много добър екип между мен и общинското ръководство и заедно работихме да решаваме проблемите на хората в селата“, каза Пешо Младенов и отправи благодарност към общинското ръководство за съвместна работа.

За следващите 4 години кандидатът за кмет даде заявка, че ще продължи да модернизира инфраструктурата на селото. Съвместно с ВиК оператора ще бъде извършено обследване на Пречиствателната станция, за да се пусне в експлоатация. На улиците „ Димитър Икономов“, „Петко Иковски“, „Калето“, „Слав Караславов“, „Боговина“ ще бъде започната подмяна на водопровода, поетапно ще се прокара канализация на улици, на които няма. След подмяна на водопровода останаха не асфалтирани и подлежат на асфалтиране улиците „Младен Пейов“, „Воденицата“, част от ул.“Юрий Гагарин“ и др. По спечелени проекти предстои подмяна на уличното осветление с  LED осветление и поставяне на светофари, като в момента тече процедура за избор на фирма-изпълнител. Следващите ангажименти на Пешо Младенов са : Саниране сградата на Народно читалище „Светлина – 1900“, подмяна на покрива на сградата на Прогимназиалния и фасадата на Началния етап на училище „Васил Левски“,подмяна покрива на Здравния дом и покрива на сградата на Гробищния парк и неговото разширяване, почистване коритата на реките Боговина и Писана, продължаване работата по подобряване хигиената в селото и ограничаване а нерегламентираните сметища, продължаване изграждането на детски площадки в различни краища на селото, изграждане на осветление и монтиране на камери за видеонаблюдение на Мемориалния комплекс „Братска могила“.

„Искам заедно с вас да продължим започнатото, а не да спрем до тук! Знаете – каквото съм обещал, съм го изпълнил!“, заяви Младенов и призова присъстващите да гласуват с Бюлетина номер 69.

След него председателят на Общински съвет на БСП Ботевград, Николина Цолова, заяви, че кандидатите на местна коалиция „БСП за България и Левицата“ са един екип от хора професионалисти в своята област – инженери, лекари, икономисти, учители и един студент – най-младият в листата – Георги Данов. „Нашата листа за общински съветници е един екип от млади и по-опитни хора, всички до един обаче тръгват в предизборната битка с чисти намерения и с желание заедно с избирателите да напипат пулса на истинските решения на проблемите, а те както знаете се решават чрез непрекъснати срещи с хората не само по време на избори. Гласувайки ни доверие вярвам, че ние ще оправдаем вашите очаквания, като направим така, че проблемите в населените места да са по-малко, а резултатите да са видими. Затова гласувайте с разум за бюлетина номер 69“, призова партийният лидер.

Кандидатът за кмет на община Ботевград, Борис Дренов, очерта основните си приоритети от управленската си програма. На първо място , според Дренов, трябва да има комуникация на кмета и общинските съветници с населението и с централната власт, а когато е необходимо да се провеждат и референдуми по важни въпроси. Инфраструктурата е вторият му важен ангажимент – подобряване на електрозахранването и ВиК мрежата в населените места, ремонт и модернизация на централната градска част в Ботевград. Третият приоритет на Дренов е сигурността и обществения ред – организация на пътя, нови светофарни уредби на възлови кръстовища, разширяване обхвата на видеонаблюдението, по-добро взаимодействие между отдел „Обществен ред и сигурност“ в общината и полицията. Следващият приоритет е по-добра околна среда – борба с нерегламентираните сметища, регулярно почистване на речните корита, чистене и миене на улиците в малките населени места. Като приоритет Дренов посочи още търсенето на възможности за по-добри здравни грижи в малките населени места. Подобряването на ефективността на общинската администрация и общинските предприятия „БКС“ и „Туризъм“ също според него заслужава сериозно внимание.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

2 коментара на “Пешо Младенов: „Да продължим заедно да работим за един по-достоен живот за нас и децата ни“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *