Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидатът за кмет на общината, Борис Дренов, представи управленските си приоритети в Ботевград

БСП е единствената партия, която в най-дългото си съществуване е била загрижена за всеки един гражданин – от най-малките до най-големите, през учащите, през работещите, през пенсионерите. Това е основният мотив на Борис Дренов да се кандидатира за кмет на община Ботевград от МК“БСП ЗА България и Левицата“ , който обяви публично на 24 октомври пред избиратели в читалище „Хр. Ботев“ Ботевград. Гост на предизборната проява бе народният представител Иван Ченчев, от Парламентарната група на Коалиция „БСП за България“.

Пред пълна зала Борис Дренов посочи основните си предизборни ангажименти, които ще следва и изпълни, ако бъде избран за кмет на община Ботевград. На първо място той даде заявка да работи за подобряване и обновяване на инфраструктурата в населените места. На следващо място заяви, че през последните 20 години проблемите с водоснабдяването в малките населени места се неглижират. „Не може да не бъде дадена положителна оценка на усилията на настоящето общинско ръководство, което до голяма степен изгради една ВиК мрежа по съвременни изисквания, но аз смятам, че това не е достатъчно. Всички сме свидетели каква вода тече от нашите чешми, които ние плащаме като питейна. Електрическата инфраструктура много трудно би се повлияала от общинската администрация, а проблемите са най-осезаеми в малките населени места, където ел. напрежението е ниско, а натоварването високо“, каза Дренов.

Несигурността по пътищата е също един сериозен проблем, според Дренов. По думите му реализираните  промени в Генералния план на Ботевград не са достатъчни, като визира липсата на контрол по спазване на знаците за еднопосочно движение. Кандидатът за кмет изрази адмирации по създаването на отдела „Обществен ред и сигурност“ към Община Ботевград, но заяви, че той не е достатъчен, за да се решат проблемите с противообществените прояви.

Дренов посочи няколко проблема, които заслужават спешни мерки за решаването им –  нерегламентираните сметища, запълването на 80% на регионалното депо за битови отпадъци, липсата на почистване на речните корита, чистенето и миенето на улиците само в града, запрашеността на въздуха в резултат работата на кариерите, завод „Биовет“ и дългите ремонти на улиците.

„Като цяло в нашата община има дефицит в образователната система – образователните програми изостават с десетилетия спрямо нуждите на бизнеса и икономиката. Общината не успя да покрие нуждите от кадри във високотехнологичните фирми. Ако не започнем на местно ниво да решаваме проблемите на образованието, като ниво на грамотност, няма да напреднем. Общините трябва да са регулатор на тези процеси“, категоричен е Дренов.

Какво би променил като кмет на Ботевград – на първо място комуникацията на всички нива, т.е. гражданите трябва да бъдат чути, второто ниво на комуникация е връзката на кмета с администрацията и Общински съвет. “Общинският съвет досега не изпълняваше своята основна функция да бъде коректив на кмета и да задава приоритетите“. По отношение на общинските предприятия Борис Дренов би работил да подобри тяхната ефикасност. Като пример даде ОП БКС, което да работи за повишаване чистотата на улиците и сметосъбирането, и ОП „Туризъм“ да популяризира в по-висока степен своята дейност, като рекламира повече своите обекти.

„Като кмет аз няма да разграничавам малките населени места от Ботевград. С отговорност , с ангажираност, с желание, аз и моя екип ще работим  да постигнем по-добри резултати, тъй като нашата община има капацитета да го направи“, каза още кандидатът за кмет на общината.

„Да бъда кандидат за общински съветник от „БСП и Левицата“ за мен е чест, но и отговорност. Сред многото въпроси, които следва да намерим решение, е тоталната апатия на младите хора относно обществено-политическите процеси“, заяви най-младият кандидат от листата-Георги Данов, който е на 20 години. Според него това е абдикация от техния граждански дълг. „Всички партии казват: „да дадем път на младите!“, но само БСП е една от малкото партии, която въпреки всички предразсъдъци, дава път на младите. И смятам, че младите хора на Ботевград ще имат представител в Общински съвет и  именно младите хора ще вземем  управлението на общината и бъдещето в свои ръце“, каза още Георги Данов.

В предизборната среща бяха представени персонално отделните кандидатите на листата, които са 28 кандидати за общински съветници и трима кандидати за кметове на кметства – на Врачеш Мило Владимиров, Добринка Иванова- Скравена и Пешо Младенов-Литаково. „Впечатлен съм, както винаги от Ботевградската партийна организация и й свалям шапка затова, че има пълна листа, затова че умее да води коалиционни разговори, затова че мъдро е преплела в листата и опитни, и по-млади хора, както и за това, че подготвените й кадри са благодарение на една приемственост“, заяви депутатът Иван Ченчев. По думите му кандидатът за кмет Борис Дренов и останалите кандидати са направили много важно нещо за Ботевград – възпитали са и са дали поколения, които са достойни граждани на общината и света.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *