Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Домакинска победа за Балкан над Рилски спортист

Балкан записа най-лесната си победа до момента в Sesame НБЛ, след 81:70 в очаквания за дерби мач срещу Рилски спортист.

Рилецо с нов треньор в лицето на Любомир Киров начело, показа катастрофални изяви в Арена Ботевград. Самоковци бяха без претърпелия операция Крис Минков, както и без Майкълин Скот и Крейг Осейхвувуомван.

Първи старт в НБЛ получи младият Христо Бъчков, но късметът не бе с гостите.

Балкан стартира фантастично с 10-0, а за шест минути вече направи преднината си 11 точки, без пропусната атака за 2 точки.

Още преди края на първата част проблемите за Рилски задълбаха с травма и за Алекс Симеонов.

Периодът приключи при 25:7, а нещата не се промениха много и във втората четвърт. Мартин Сотиров се отпуши от тройката с 4 точни изстрела от разстояние за него в първото полувреме.

За четвърт час Балкан вече бе вкарал над 40 точки, докато Рилски така и не намираше добри атаки.

Само Чавдар Костов поддържаше огъня за гостите, но това не бе достатъчно и Балкан откъсна с над 20 точки до края на полувремето. Паузата дойде при 52:26 за ботевградчани, които освен Сотиров имаха перфектно представяне и от Карл Липс, който нямаше пропуск за 16 минути.

Оборотите очаквано намаляха при огромната разлика след подновяването на играта. Рилецо с повече опит успя да навакса част от изоставането в добра трета част в нападение, докато и Балкан помогна малко с доста пропуски.

Спечелената убедително трета четвърт даде някакви надежди за гостите, които в последната част на два пъти се доближиха на 10 точки от съперника.

Джоузеф Лоусън се включи в подкрепа на Костов, за да стигнат четири минути преди края на мача само до девет пасив самоковци.

Оттам Балкан допълнително увисна, след неспортсменско нарушение на Митко Димитров срещу Чавдар Костов, което доведе разликата само до 7 точки.

Рилски обаче не се възползва от подаръка на домакините, направи две грешки в този решителен момент и Балкан успя да затвори мача успешно.

Мартин Сотиров завърши с 19 точки, 15 добави Карл Липс, а 13 Малик Топин.

За Рилски Чавдар Костов наниза 25, Лоусън добави 21 със 7 борби. 

Източник: BGBasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *