Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Днес Балкан приема Спортинг Лисабон от 19:00 часа за ФИБА КЪП

Първият домакински мач на Балкан от група А на турнира за Купата на ФИБА Европа е в сряда, 1 ноември. Срещата е от 19.00 ч. в Арена Ботевград.

Досега и двата отбора имат по една победа – над унгарския АЛБА Фехервар. Португалският тим спечели като домакин с 83-79, а Балкан победи като гост с 88-78.

Най-резултатни за успеха на Спортинг с по 19 точки бяха високият 183 см американски гард Маркъс ЛоВет  и крилото Марко Лончович, който в тази среща бе със стопроцентова стрелба 9 от 9.  Високият 201 см Лончович, който по националност е черногорец, но е с португалско гражданство,има и 7 овладени борби и е с най-висок коефициент. Със 17 точки е друг американец – 203 см Майк Мур. 

В състава са още двама американци:  Кен Хортън – 203 см, който играе на позиция 4, срещу АЛБА той отбеляза 13 точки и взе 9 борби, и шутинг гардът Рон Къри – 193 см, завършил с 5 точки. 

Треньор на Спортинг е Педро Нуно Душ Сантош Маргаридо Монтейро.  В първенството на Португалия Спортинг заема първото място с пълен актив от 5 победи в 5 срещи. 

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *