Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ивайло Георгиев: „Благодаря на всички, които ни подкрепиха и гласуваха за нас“

Ивайло Георгиев е председател на БСП-Етрополе и избран за общински съветник. БСП пожънаха голям успех на първи тур и показаха, че жителите на община Етрополе жадуват за промяна и по-добро бъдеще.

Г-н Георгиев, как бихте коментирали изборите след първи тур?

– Бяха едни доста различни избори. Радвам се, че имаше доста висока избирателна активност. Надявам се процента да се запази и на балотажа. Съвсем малко не ни достигна да бъдем печеливши още на първи тур. Затова призовавам хората в неделя отново да излязат да гласуват за промяната и по-доброто бъдеще на общината. Съжалявам единствено за резултатите в селата, но смятам, че дописаните хора до голяма степен наклониха везната в другата посока.

За първи път от 20 години насам имате осем съветника в общинския съвет. Какво не ви достигна, за да имате пълно мнозинство?

– Преди всичко искам да изкажа благодарността си към всички, които ни се довериха. Без тяхна помощ, нямаше да имаме този успех. Благодарен съм на съгражданите ни, че повярваха в идеите ни, в нас, като личности и без значение политическите си пристрастия, гласуваха за личността, не толкова за партията. Радвам се, че имаме осем съветника и жалко, че нямахме девет. Не ни достигна съвсем малко, за да имаме пълно мнозинство факта. Невалидните бюлетини бяха страшно много и това няма как да не се отрази на резултата.

Виждате ли БСП като обединител на гражданите?

– Радвам се, че застанаха точно зад това мото „Обединение за хората“, защото гражданите показаха, че няма значение партията, колкото хората в листата и личността на кандидата за кмет на общината. Всички ни подкрепят изцяло и виждат в наше лице промяната, за която всички така жадуват.

Как върви предизборната кампания по време на балотажа и какви са очакванията ви за 5-ти ноември?

– Кампанията е много трудна. Получаваме постоянно сигнали от хора, които са сплашвани, подкупвани и молени да гласуват за статуквото. Надявам се хората да издържат още малко, за да успеем да променим бъдещето на града ни.

Какво бихте искали да кажете на съгражданите си?

– Искам да им пожелая да бъдат мотивирани и обнадеждени, да не се предават. Единствено, ако сме обединени, ще успеем да се преборим срещу непорочните практики и статуквото. Сега наистина има шанс да променим управлението. Нека да излязат, нека да гласуват и съм сигурен, че ние ще бъдем новите победители!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *