Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Урок по родолюбие с ученици от Златаровската гимназия и деца от ДГ „Иглика“ по повод Деня на народните будители

По случай 1-ви ноември – Денят на народните будители в Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“ бе изнесен урок по родолюбие „Народните будители – светлият пример за нас“. В него участие взеха децата от Детска градина „Иглика“ и ученици от XI „Б“ клас на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ с класен ръководител Филип Зуберски.

Възпитаниците на Златаровската гимназия запознаха малчуганите с някои от най-известните будители, оставили трайна следа в българската история: Васил Левски, Иван Вазов, Христо Ботев, Стамен Панчев, патронът на гимназията Асен Златаров и др.

Класният ръководител на XI „Б“ клас Филип Зуберски беше подготвил забавна игра за децата от детската градина, посветена на 1 ноември. Преди това той се обърна към децата: „Искам да ви попитам дали знаете кои са вашите днешни будители? Веднага ще ви кажа – това са вашите учители. Други ваши будители са вашите родители, баби, дядовци, защото всеки ден те ви учат на нови и нови неща. Моят съвет е идвайте тук, взимайте и четете книжки, защото днешният читател е бъдещ будител, а и както хората са казали: „Който учи, той ще сполучи“!“.

Накрая дечицата от ДГ „Иглика“ направиха музикално и рецитално изпълнение, след което бяха възнаградени за участието им в този урок. Учителите и децата от детската градина подариха на библиотеката и на г-н Зуберски по една книга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *