Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Безапелационна победа за Балкан като гост на Сливнишки герой

В силен мач, Балкан спечели с 3:1 гостуването си срещу Сливнишки герой, като в герой за „зелените“ се превърна юношата на клуба Николай Миков, който вкара два от трите гола за ботевградчани.

Срещата от 16-тия кръг в Югозападната Трета лига започна отлично за състезателите на Иван Редовски, които още в 5-ата минута поведоха от дузпа, която реализира Павел Петков. Футболистите на Балкан продължиха с офанзивните си действия, които дадоха резултат в 27-ата минута, когато при пореден отличен пробив и центриране на Павел Петков, Николай Миков засече с глава и покачи на 2:0. Домакините успяха на намалят в края на полувремето.

През втората част ботевградчани продължиха да играят по-добре и стигнаха до трети гол. Най-добрият на терена, Николай Миков оформи крайното 3:1 след самостоятелен пробив. Младокът пое топката от центъра, премина като на парад през цялата защита на Сливнишки герой и със силен диагонален удар преодоля стража на съперника. Юношата на ботевградския тим можеше да стигне и до хеттрик, но топката бе спасена от вратаря на домакините. Така отборът на Балкан заслужено стигна до успеха, тъй като през цялото време стоеше тактически и физически по-добре на терена.

Балкан заема трето място във временното класиране с 29 точки и мач по-малко. Отложеният мач срещу Пирин е насрочен за сряда, когато футболистите на Иван Редовски гостуват в Разлог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *