Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Милчо Цацов, кмет на Етрополе (2003-2007 г.): Владимир Александров е 10 пъти по-подходящ за кмет!

Лично мнение

На 29 октомври в гр. Етрополе, местна коалиция „БСП за България“/„Правото“ спечели 8 места в ОбС – Етрополе. По този начин, за първи път от 2007 г., обкръжението на сегашния кмет няма да има мнозинство в него.

Етрополе гласува умно и изрази ясно своите предпочитания чрез този избор. Гласоподавателите избраха съветници, на които имат доверие и които смятат, че ще представляват интересите на общността. Те се надяват, че общинският съвет няма да е окупиран, а общинският бюджет няма да бъде изсмукван и източван от обкръжението на сегашния смет, както ставаше през последните 8 години. Гражданите искат бюджетът на общината да се използва по начин, който да служи на интересите на гражданите.

Какво ни предстои на 5 ноември?

Трябва да изберем кмет на Етрополе. Вече знаем, че имаме нов, различен общински съвет. Има голям лъч надежда за община Етрополе, но за да бъде надеждата слънчева светлина, трябва да изберем кмет, който да може да работи с този общински съвет и да работи в полза на община Етрополе и на гражданите в Етрополе.

Кои са двамата кандидати за кмет?

Владимир Александров, личност в активна възраст, инженер, утвърден ръководител с няколко успешни проекта. Доказал, че може да създава групи и екипи според конкретната работа. Заобиколен от много силен екип. Той представи своята програма, която се фокусира върху подобрение на водоснабдяването и върху прозрачността в управлението на общината. Той казва, че най-важни са хората, второ, запазването на работните места, че ще направи пречиствателна станция за питейни води, за да подобри този проблем, защото живеем в Балкана, а пием мръсна вода. Той обещава, че ще направи открито общинското управление, за да се вижда как се провеждат обществените поръчки, как се вземат решенията и къде отиват парите – до последната стотинка. Той ще се отчита на гражданите, както е доказал досега, че може да го прави.

Какво ни предлага другият кандидат Димитър Димитров. Бивш генерал, занимавал се с национална охрана, възпитаник на ВИФ. Той има своята програма и предложения, но стоят много въпроси относно реализацията на обещанията му към избирателите през последните 8 години. Какво направи той за двата си мандата – реши ли проблемът с качеството на питейната вода, с разбитите улици, с недостига на медицински персонал за общинската болница…? Защо за тези 8 години уважаваният сегашен кмет не се освободи от своето обкръжение, защо не се пребори с това общинският ресурс да остава в община Етрополе?

В заключение, етрополци, на 5 ноември гласувайте умно! Инженерът е 10 пъти по- подходящ за кмет!

Етрополци трябва да гласуват според своите убеждения и предпочитания на 5 ноември, избирайки кмет, който считат, че може да насочи общността към по-добро бъдеще.

Анализ на резултатите показва, че Владимир Александров печели 8 общински съветници. Сегашният кмет по мои изчисления печели 6.  

Нека да направим анализ на резлутатите на изборния ден – 29 октомври. Той показва, че за първи път от много години, от 2007 г., от 16 г. насам обкръженето на сегашния кмет г- Димитров за първи път няма да има мнозинство в Общинския съвет. Защото Владо ще има 8 съветници, сегашният кмет – 6, а ГЕРб – 3. Досега винаги е било обратното. Сегашният кмет е имал много, а другите малко съветници. Етрополци гласуваха умно. И избраха съветници, на които ще разчитат, че ОбС няма да бъде окупиран и общинския бюджет няма да бъде изсмукван и източван от обкръжението на сегашния смет, както ставаше през последните 8 години. Източваните пари чрез обществени поръчки не оставаха в общината, за да се създадат нови работни места, а отиваха, както показва в. труд, в инвестиции за вили и друга собственост на обкръжението на сегашния кмет у нас и в Гърция.

Да направим малко сравнение между кандидатите. От едната страна е в Владо Александров, инженер, утвърден в производството, доказал се като ръководител, човек, организирал няколко проекта в системата на рудник „Елаците“, който е в активна възраст. Заобиколен от много силен екип, който е доказал, че може да създава групи и екипи според конкретната работа и екип.

Каква е неговата програма? Той казва, че най-важната част са хората, второ, да се пазят работните места, ще направи ПСПВ, за да подобри този проблем на Етрополе, че живеем в Балкана и пием мръсна вода. Той обещава, че ще направи открито общинско управление, да се виждаа как се провеждат обществените, как се вземат решенията и къде отиват парите – по последната стотинка и ще се отчита на гражданите, както е доказал досега, че може да го прави.

Какво ни предлага другия кандидат. Един човек, занимавал се с национална охрана,  специалист от ВИФ, какво направи той за последните 8 години, реши ли проблема с питейната вода, с разбитите улици…, защо в тези 8 години уважаваният сегащен кмет не се освободи от своето обкръжение, защо не се пребори с това общинският ресурс да остава в Етрополе?

В заключение, етрополци, на 5-ти гласувайте умно. Млад, между един активен инженер,  и един физкултурник и специалист по охрана, преминал активната си възраст, занимаващ се в област, която не е подходяща да бъде кмет. Инженерът е 10 пъти по подходящ за кмет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *