Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград с инвестиционно предложение за подмяна настилката на игрището на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“

Освен изграждането на новия корпус Община Ботевград има намерението и да подобри игрището на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“. Това става ясно от изпратено уведомление, адресирано до директора на РИОСВ – София, от Борис Борисов – временно изпълняващ длъжността Кмет на Община Ботевград.

Инвестиционното предложение касае подмяната на съществуващата естествена настилка на съществуваща спортна площадка – футболно игрище с изкуствена такава и изграждане на дренажна система, която да отвежда дъждовната вода в съществуващата ВиК мрежа.

Изкуствената тревна настилка ще бъде за спортни /футболни/ игрища с характеристики за съответната дейност, удостоверени със сертификат. Накрая се предвижда разграфяване на игрището с полагане на ивици с бял цвят от същия вид настилка.

Причините за реконструкцията са, че футболното игрище не е ремонтирано през последните 30 години, а поддръжката на естествената трева изисква доста грижи и ресурси. През есенно-зимния период дори времето да позволява спорт на открито, игрището е неизползваемо поради задържането на вода, оформянето на локви и кал. Чрез полагането на изкуствена трева и дрениране на терена, се смята че този проблем ще бъде преодолян и ще може да се отговори на съвременните изисквания за спорт, физическа активност и здравословен начин на живот сред подрастващите.

Общината възнамерява да свърже тази реконструкция на спортното игрище и със строителство на новия корпус на гимназията. Преди седмица бяха отворени офертите на фирмите, подали заявление за участие в обществената поръчка за проектантски дейности. 8 са фирмите, които имат желание за изготвяне на проект за изграждането на новия учебен корпус на Златаровската гимназия. Предстои избор на фирмата изпълнител по дейността с разширяването на материалната база.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *