Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Положиха клетва: кметът на Община Ботевград, общинските съветници и кметове на кметства-обновена (СНИМКИ)

Първото тържествено заседание на новоизбрания Общински съвет в Ботевград се състоя днес – 9 ноември от 10 часа в зала „Ботевград“. То се проведе съгласно заповед на областния управител на Софийска област Юлиян Леков. Заседанието се свиква съгласно чл. 23, ал.1 и 2 от Закона за местното самоуправление и местна администрация и заповед на областния управител номер 222 от 06.11.2023г. На него присъства Ловчанския митрополит Н.Пр. Гавриил, който отслужи водосвет за здраве.

С приветствени думи към новото общинско ръководство, кметове на кмества и общински съветници се обърна Юлиан Леков. „Вие сте хората, които следващите 4 години ще взимате решенията, надявам се важните и правилните, така че гражданите на Ботевград да живеят по-добре“, каза областният управител. Той пожела на всички здрве и на „Добър час!“.

„Много благодаря на жителите на Ботевград за доверието и подкрепата, които за пореден път галсуваха лично на мен и за доверието към общинските свъетници и кметове на кметства. Остава през следващите 4 години да докажем и покажем, че тази подкрепа не е била напразна! Аз съм дълбоко убеден, че в тази зала са едни отговорни хора, те са тук , за да работят в интерес на жителите на общината“, каза кметът Гавалюгов в обръщението си към гражданите, след като положи клетва и му бе връчена кметската огърлица и ключ.

Церемонията по полагане на клетва бе изпълнена от Юлиян Леков, с повтаряне на клетвени думи от новоизбраните общински съветници и новоизбраните кмет на община Ботевград и на кметовете на кметства.

Първата тържествена сесия води най-възрастният общински съветник, присъстващ на заседанието – това бе Сашко Везенков. „Първо пожелавам на всички вас да сте здрави, защото едва след това можем да постигнем нещо, което всички го казаха – Ботевград да стане още по-добро място за живеене. Радва ме да видя толкова млади хора в Общински съвет. Винаги съм бил привърженик на младите хора – идва вашето време!“. Везенков отправи апел към общинските съетници – да работят малко по-коректно. „Ботевград е малък град и всички се познаваме и всики сме приятели. Не да се срещаме и да казваме кой от коя партия е , а да работим тук всички за развитието на Ботевград!“, призова доайенът на Общински съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *