Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Неубедителен вратар и автогол лишиха Балкан от победата

Балкан Ботевград и Септември II завършиха 3:3 в срещата е от 17-ия кръг на Югозападната Трета лига.

Двубоят на стадион „Герена“ в Ботевград започна отлично за домакините, които владееха инициативата и явно превъзхождаха гостите от София. Юношата на Балкан Николай Миков даде преднина за Балкан още в 12-ата минута, след като бе най-съобразителен в наказателното поле и след удар на Павел Петков вкара избитата от вратаря топка. Домакините продължиха да атакуват, но Миков, Петков, Атанасов и Руйчев изпуснаха чисти положения за гол. За да се стигне до 33-ата минута, когато гостите изравниха след рикошет от крака на Емил Ангелов. До края на първото полувреме футбол почти не се игра, тъй като се разрази силна буря и главният рефер Благой Манов се наложи да прекрати мача докато времето не се успокои.

През втората част състезателите на Иван Редовски тръгнаха на щурм към вратата на гостите и четвърт час след почивката, Николай Миков отново след добавка изведе Балкан напред. Радостта на ботевградчани бе кратка, тъй като вратаря Слави Матин си поведе топката, спъна се, падна, и състезател на Септември II се възползва и изравни. Опитният Здравко Атанасов отново даде преднина на Балкан с мощен удар от малкото наказателно поле в 75-ата минута. Нова неубедителна намеса доведе до изравняване на резултата в 82-ата минута, когато играч на Септември II шутира и вкара от 25 метра за 3:3.

За пореден път впечатление направи съдийството, което подминава явни нарушения на правилника за футболната игра и ако един или два пъти може да са случайност, явната тенденциозност срещу Балкан личи в поредно домакинство. Реферите подминават явна игра с ръка в наказателното поле, при която защитник на гостите избива с ръка топката в ъглов удар. Отделно от това, съдиите на мача бяха потискани от щаба на гостите, които свободно се разхождаха по цялото игрище и им „подсказваха“ какво да свирят. За капак, въпреки шестте гола в мача и продължителната радост след тях, въпреки смените и бурята, даденото продължение на мача бе едва три минути. От лагера на Балкан не скриха възмущението си от престъпното съдийство в поредица от мачове.

Президентът на ботевградския тим Иван Редовски заяви, че не е доволен от резултата, но е радващо, че футболистите му са показали агресия, отбелязали са 3 гола и са изпуснали още поне 7-8 чисти положения. Необяснимо за него е поведението на вратаря Слави Матин, както и на съдийдката бригада. Редовски подчерта, че реферите репресират отбора на Балкан във всеки мач, като добави, че в последните пет не е отсъждана дузпа или е отменян гол както беше и при гостуването в Разлог преди дни. Президентът на Балкан обобщи, че това е грозна подигравка с труда на футболисти и треньори с по-скромни възможности, които нямат мощни спонсори и известни президенти и щабове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *