Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът на Община Етрополе уважи Световния ден за борба с диабета

Сдружението на диабетиците в гр. Етрополе „Вяра и диабет” организира тържествено събитие по случай Световния ден за борба с диабетика.

Официален гост на събитието беше кметът на община Етрополе инж. Владимир Александров. Той изказа своите най-добри благопожелания към присъстващите и изказа своята съпричастност към тях. Инж. Александров им пожела да са все така борбени и най-вече здрави и поднесе поздравителен адрес и букет на председателя на сдружението на диабетиците в Етрополе „Вяра и диабет” г-жа Татяна Пенкова.

Международният ден за борба с диабета се отбелязва всяка година на 14-ти ноември по решение на Международната Диабетна Федерация и Световната здравна организация, в отговор на нарастващата тревога за бъдещето на милионите хора, страдащи от заболяването. През 2007 г. Световният ден за борба с диабета става и официален празник на Организацията на Обединените Нации с приемането на Резолюция 61/225, която подчертава необходимостта от спешни мерки за подобряване на рисковите фактори за контрол на диабета. Самият ден 14-ти ноември е избран, защото това е рожденият ден на Фредерик Бантинг, който заедно с Чарлз Бест през 1921 г. откриват животоспасяващото лечение за захарен диабет тип 1 – инсулина.

Специални гости бяха дует „Аморе“, които се погрижиха за доброто настроение на гостите. Събитието продължи с много песни, танци и весело настроение, като всички празнуващи доказаха, че доброто настроение е сред най-ефикасните лекарства, оставили на заден план ежедневните грижи и трудности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *