Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

След футболен празник и победа шампиона “Лудогорец” продължава защитата на трофея си

Носителят на Купата на България „Лудогорец“ победи “Балкан” с 4:0 и се класира на осминафиналите за Купата на България. Там „орлите“ ще се изправят срещу “Локомотив” Пловдив.

Пред близо 2000 зрители на обновения стадион “Христо Ботев” в Ботевград двата тима сътвориха истински футболен празник. Непосредствено преди двубоя шампионите направиха жест след като капитанът на разградчани – Георги Терзиев, дари две „мрежи“ с топки за отбора-домакин. От своя страна президентът на Балкан Иван Редовски уважи изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев с картина със символа на Ботевград – Часовниковата кула.

Иначе Балкан, който заема шестото място в Югозападната трета лига започна предпазливо срещата и първото полувреме завърши с гол преднина за възпитаниците на Георги Дерменджиев. В 15-ата минута „орлите“ откриха резултата чрез Текпетей, който се освободи технично от бранител и реализира.

През втората част футболистите на “Лудогорец” вкараха още три гола с попадения на Тодор Неделев, Руан Круз и Рик Джонатан. Малко преди края Балкан имаше шанс за почетен гол, но далечен изстрел на Емил Ангелов се отби в дясната греда на вратата, пазена от Серджио Падт.

Така Лудогорец продължава защитата на трофея в турнира за Купата на България, а Балкан приема “Септември” Симитли в събота от първенството на Югозападната Трета лига.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *