Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът на община Етрополе присъства на събитието „Общините – перспектива 2027“

Кметът на община Етрополе инж. Владимир Александров бе поканен да присъства на форума „Общините перспектива 2027“ (Правителство, местна власт, бизнес). Форумът се организира от в. „24 часа“ и се проведе на 23 ноември в зала 6 на НДК, гр. София. Това е първата среща между местната и изпълнителната власт за мандат 2023-2027 г.

Диалог за възможностите за по-успешно развитие на населените места водиха премиерът акад. Николай Денков, министри и кметовете на общините в България. Всички кметове имаха възможността да се запознаят с възможностите за партньорство както с изпълнителната власт, така и с бизнеса.

Целта е кметовете и правителството заедно да създадат механизмите за децентрализация и никой в местната власт да не бъде разделян по партиен принцип. Това заяви премиерът акад. Николай Денков.

Правителството ще работи с всички кметове на общини, независимо от тяхната политическа принадлежност. От наша страна ще имате напълно партньорски подход“, допълни още той.

Министърът на финансите Асен Василев сподели, че до момента са получени над 800 проекта от 261 от всички 265 общини в страната, които да бъдат включени като приложение в проектобюджета за 2024 г. по повод изпратените писма от Министерството на финансите до всички общини за подаване на инвестиционни проекти по приоритети и обекти за целево финансиране от държавния бюджет. Община Етрополе също подаде своите проекти, въпреки предоставените кратки срокове за това. Благодарение на бързата реакция на кмета на община Етрополе инж. Владимир Александров и администрацията в рамките само на три часа успяха да реагират и бяха подадени искания за проекти на стойност 3 млн. лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *