Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Повече от 4 часа община Ботевград остана без ток

Повече от 4 часа жителите на община Ботевград останаха без ток. Причината е повреда на 110 киловолтов захранващ кабел на далекопровод, захранващ двете подстанции- на изхода за с.Скравена и Зелин, както и на резервния захранващ далекопровод от Златна панега. Това съобщиха за botevgrad.News от ЧЕЗ-клон Ботевград. Въпросните далекопроводи се поддържат от служители на НЕК, които отстраниха повредите към 12.10ч. Заради това нямаше и обслужване на мобилните мрежи, поради което абонатите останаха блокирани без възможност за телефонни обаждания и комуникация чрез мобилен интеренет.

Заради обилните снеговалежи нямаше ток и на много места в Софийска област – в Костенец, Драгоман, Правец, Самоков, Годеч, Сливница, Божурище, Костинброд, Долна баня, Елин Пелин, Своге. Справка в сайта на Електрохолд показва, че прекъсвания на тока има и в областите Перник, Кюстендил, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.

Аварийните екипи на ЕРМ Запад са на терен да отстраняват авариите, причинени от тежкия сняг, който скъса проводници, счупи изолатори и събори стълбове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *