Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Състезателите на СКЛА „Лъвски скок“, гр. Ботевград – отново с медали от турнира Дарко къп 4

На 26.11.2023г. се проведе четвъртият турнир от веригата лекоатлетически състезания за деца Дарко къп. Организатори на турнира бяха Дарко Тийм с Председател спортния журналист Димитър Тасев, който заедно с друг спортен журналист Петър Бакърджиев бяха и водещи на турнира, който беше отразен и в спортните новини на БТВ. Състезанието беше най-масовата спортна проява за деня в София, като в него участваха над 450 деца във възрастови групи 2010-2019г. За загрявката на първите няколко възрастови групи се грижеха треньорите на Дарко Тийм, като най-активен беше техният талисман – пчелата Дарко.

Въпреки тежките пътни условия, родители и състезатели със зъби и нокти издрапаха до зала Асикс Арена, гр. София, за да могат децата да пожънат успеха от тежките тренировки.

Първа на пистата излезе най-малката ни представителка Савина Михайлова, родена 2015г., която, с резултат 10,76 сек. и първа в серията с голяма преднина, за малко не успя да се нареди в топ 3. Това беше първо състезание за нея и покоряването на върхове тепърва предстоят.

Втора също за първо участие на пистата излезе Даниела Иванова, родена 2014г., която записа резултат 10,54 сек. и беше трета в една от най-силните серии, като и при нея липсата на опит и притеснението попречиха за по-доброто ѝ класиране.

Следваше участието на „старите ни кучета“ – Джордж Мира, роден 2014г. и Калоян Ганев, роден 2013г.

Джордж загатна в предходното си участие на турнира GO KIDS, че ще бъде от факторите в неговата въсрастова група, но падането на състезателния номер тогава му попречи да се качи на почетната стълбичка. Днес беше неговият ден и със самочувствие, много добра постановка и развитие на бягането с резултат 9,71 сек. завоюва бронзовия медал.

Последен за деня на пистата излезе черешката на тортата от подрастващата ни група – Калоян Ганев. Многократен медалист и „доказано куче“, измъкващ победите в последния момент, с резултат 8,61 сек. той завоюва златния медал. Калоян има много голям потенциал. През сезон 2024г. той влиза в първата възрастова група, имащи право на участие в състезанията от ДЛОШ на БФЛА и очакваме предни класирания, въпреки че ще участва с деца, по-големи от него с две години.

Всички деца се представиха отлично, това е атестат за добрата работа на треньорския екип (Веселин Божилов и Светослав Цветков), както и подобряващите се условия за провеждане на тренировки. С желанието, хъса и постоянството, което имат малките Лъвчета, сме сигурни, че ще жънат много успехи и, най-важното, ще изградят характер и навици, които ще им бъдат от полза в живота!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *