Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общо шестима общински съветници бяха избрани за членове на комисии в Община Ботевград

На редовното заседание на Общински съвет – Ботевград, провело се на 30 ноември 2023, бяха определени общинските съветници, които влизат в състава на три от комисиите, съставени от членове на общинска администрация и представители на ОБС-Ботевград.

Първата комисия бе Комисията за разглеждане на заявления за финансово подпомагане на граждани с изключително тежки здравословни проблеми. Тя се състои от седем членове, трима от които трябва да са общински съветници. За членове от Общинския съвет бяха избрани: д-р Цветелина Владимирова, д-р Веселка Златева и д-р Христо Железарски. Единственото предложение бе от становището на Постоянна комисия по социална политика и здравеопазване /ПКСПЗ/ и бе прието с 27 гласа „за“, 0 „против“ и 0 „въздържал се“.

В Комисията за финансово подпомагане на граждани на община Ботевград за извършване на дейности по асистирана репродукция при безплодие. В състава ѝ са 7 членове – 3 представители на общинска администрация, 3 представители на Общински съвет – Ботевград и 1 представител на МБАЛ-Ботевград, специалист по „акушеро-гинекология“. Отново единственото предложение дойде от становището на Постоянната комисия по социална политика и здравеопазване /ПКСПЗ/. Предложени и подкрепени с 27 гласа „за“, 0 „против“ и „въздържали се“ бяха д-р Петър Анастасов, д-р Цветелина Владимирова и д-р Елица Петрова.

В състава на Комисията по чл.18, ал.1 от Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди и за настаняване под наем в общински жилища влизат както служители на общинска администрация – Ботевград, така и двама представители на Общински съвет – Ботевград. Тя разглежда заявленията на граждани, имащи необходимост от настаняване в общински жилища. От ПКСПЗ имаше предложение в състава на Комисията да влязат д-р Веселка Златева и д-р Христо Железарски. Д-р Златева си направи отвод от състава на Комисията и предложи на нейно място Васил Василев. С пълно мнозинство се прие в Комисията да влязат общинските съветници д-р Христо Железарски и Васил Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *