Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ППМГ – Лауреат на Европейската награда за иновативно обучение – European Innovative Teaching Award (EITA) 2023

ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, гр. Ботевград – Лауреат на Европейската награда за иновативно обучение – European Innovative Teaching Award (EITA) 2023, Брюксел, Белгия

Проектът по програма Еразъм+, „Чуждите езици и STEM науките – ключ към успеха“, е сред наградените проекти с Европейска награда за иновативно обучение (EITA), в категория „Средно образование“.

На 24 и 25 ноември 2023 г. г-жа Милена Андонова, координатор проекти по програма Еразъм+, присъства на конференция в Брюксел, Белгия, за представяне на наградените проекти с Европейската награда за иновативно обучение.

Събитието са проведе много тържествено. Програмата бе изключително наситена със срещи за представяне на наградените проекти, обмен и партньорство, работа в екипи за генериране на нови идеи, както и обучителни сесии.

Водещ на конференцията бе Маред Гуин ‐ Комуникационен експерт, политически коментатор и модератор. Г-жа София Ериксон Уотършут ‐ Директор за младежта, образованието и Еразъм+, DG EAC, Европейска комисия откри събитието.

По време на конференцията бяха разгледани темите: Иновативно използване на ИКТ инструменти, Роботика, Keynote address- лектор Флориан Нуксол Форс – учител, изследовател и автор, Университет на Тюбинген, Виртуална реалност и 3D принтиране.

Участниците бяха от 32 държави и бяха разпределени в различни сесии за представяне и обмен. По време на сесиите те имаха възможността да задават въпроси на Еврокомисарите, които бяха и участници в сесиите. Г-жа Андонова се срещна с г-н Ясен Спасов- Политически служител в Европейската комисия, Еразъм+, с който обсъдиха идеите и ползата от работата по проекти по програма Еразъм+. Г-н Спасов поздрави целия педагогически състав за изключителния труд, който полага в работата си по проекти по програма Еразъм+.

Г-жа Милена Андонова представи проекта „Чуждите езици и STEM науките – ключ към успеха“- категория средно образование.

Целта на проекта „Чуждите езици и STEM науките- ключ към успеха“ е насочена към подкрепа участието на педагогическия персонал на училището в обучителни дейности, които са им дали възможност не само да получат нови знания и да развият своите умения, но и да се срещнат, да си сътрудничат, и да споделят опит, предизвикателства и методи с колеги от други европейски страни. Компетенциите, уменията и преживяванията, които учителите са придобили чрез участие в обучителните курсове, са изцяло признати, акредитирани и интегрирани в репутацията им за професионално развитие, които са взети предвид при професионалното повишаване в по-висок ранг.

Постигнати са следните резултати:

– достигане на съвременно, пълноценно, Европейско училищно образование, постигнато чрез изграждането на екип от квалифицирани преподаватели и ръководен екип, които са ключова фигура в подобряване качеството на образователния процес и подготовка на бъдещи кадри за пазара на труда;

– подготовка на учениците в паралелките с изучаване на чужди езици, природо-математически дисциплини и информационни технологии за справяне в конкурентна среда;

– разгръщане на субективния потенциал на индивида в обществен контекст с намерение за индивидуален и обществен жизнен прогрес;

– интегриране на европейският опит за подобряване на системата на организация и преподаване в училище, работата с родителите и обществените институции, съобразно Закона за предучилищно и училищно образование.

Участниците имаха възможност да участват в обучителен курс по избор. Г-жа Андонова участва в курс „Обучение, готово за бъдещето: Навигация в дигиталното образование с фокус върху ИИ, инициативи и ресурси“, с което да бъде полезна на своите колеги и ученици.

Поздравления за целия колектив на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“!

Успех и в следващите проекти!

Източник: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *