Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Жители на в.з. „Зелин“ с жалба до кмета на община Ботевград, омбудсмана, областния упрвител и др. институции

Жителите на вилна зона Зелин изпратиха Колективна жалба до кмета на община Ботевград , до Омбудсмана на Република България, до директора на РИОСВ, до Областния управител на Софийска област и управлението на „Електрохолд“. Днес те се бяха събрали да изразят несъгласие с дългосрочни проблеми.

С жалбата те настояват за незабавни действия от страна на Община Ботевград пред редица проблеми, касаещи елементарни комунални услуги и човешки потребности – качество на водоснабдяване и дебит на водата – не отговарят на елементарни човешки нужди, качество на електроснабдяване – редовно прекъсване, чести аварии и слабо напрежение, инфраструктура – разрушени улици, нарушена асфалтова настилка и отсъстваща такава, усложнен или тотално отсъстващ достъп до имотите, особено през зимния период.

Освен горепосочените проблеми, жители на вилна зона Зелин настояват трафикът от автомобили от автомагистрала „Хемус“ за Ботевград да бъде осъществяван , както е предвидено по закон – от официално и правно регламентирания вход към града. Липсата на пътни знаци и маркировка, са предпоставка за чести пътно-транспортни произшествия. В жалбата жителите на Зелин  посочват, че само се грижат за снегопочистване и изграждане на тротоари.

„Вилна зона „Зелин“ е също част от населението на община Ботевград  ние живущите тук също плащаме данъци в същата тази община, което означава, че не би следвало да бъдем третирани като хора „втора ръка“. Настояваме категорично общината да съдейства за предприемането на незабавни и адекватни мерки за възстановяване на достъпа ни до елементарни битови условия, присъщи на 21 век – вода, пътна инфраструктура и др. Държим като новоизбран кмет за трети мандат да поемете отговорност и да общувате с нас, защото сте наш законен представител и мълчанието Ви в годините по поставените от нас въпроси, които сме поставили и в настоящата жалба, не кореспондира на предизборните ви обещания. Настояваме за яснота относно Вашите решения по изложените за пореден път от нас проблеми , както и на конкретни срокове за предприемане на своевременни действия от Ваша страна“, заявяват жалбоподателите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *