Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

МБАЛ Ботевград се сдоби с транспортен кувьоз, дарение от инициативата „Българската Коледа“

В рамките на благотворителната инициатива на президента на Република България „Българската Коледа“ бе доставен транспортен инкубатор за новородени бебета BabyPoD 20 за неонатологичния сектор към АГО на МБАЛ – Ботевград.

Транспортирането на новородени бебета изисква среда, която ще ги поддържа топли, безопасни и сигурни, а досега единственият начин да се гарантира топла среда за бебето е на транспортен инкубатор. Използвайки нова технология, материали и дизайнерски функции, които предпазват водачите на състезателни автомобили от Формула 1 от нараняване по време на катастрофа, революционната гама Baby Pod осигурява сигурността и топлината, от които новороденото се нуждае. Кувьозът е проектиран с оглед безопасността на бебето. Вътрешността е напълно отстраняем комплект от секции от удароабсорбираща пяна. Благодарение на транспортния матрак за бебета, не е необходим източник на топлина с електрическо захранване. Загрят от еднократна екзотермична реакция в нетоксичен гел, матракът ще поддържа бебето топло по време на транспортиране в инкубатора. 60 секунди след активиране, ще достигне по цялата си повърхност постоянна температура от 38 °C (100 °F) и ще поддържа температурата до 2 часа.

Дарението, осигурено чрез инициативата, е предназначено за подпомагане на осигуряването на съвременно оборудване, лекарства и материални ресурси, необходими за качественото обслужване на пациентите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *