Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Владимир Александров свика на среща животновъдите и растениевъдите от Община Етрополе

Кметът на Община Етрополе Владимир Александров проведе среща с животновъдите и растениевъдите от общината. Поводът за нея беше нанесеният побой над служител на общинския инспекторат в Етрополе, който докато изпълнявал служебните си задължения по подаден сигнал, е бил нападнат.

Кметът Владимир Александров осъди остро постъпката и апелира за спазване на добрия тон и законите. Целта на проведената среща беше да се намери рационално решение и общ език. Основният проблем с безстопанствените животни е, че те навлизат в чужди територии, липсват пастири, които да пазят животните, а поставените електропастири се прекъсват умишлено. В продължение на едночасовия дебат между присъстващите и местното управление се стигна до извода, че както от морална, така и от законова гледна точка е редно животновъдите да се грижат както за животните си, така и за опазването на земеделската собственост.  С цел постигане на партньорство и спазване на реда, чрез защита на гражданските интереси, кметът на община Етрополе Владимир Александров сподели, че каквото зависи от общината ще бъде направено, ако е необходимо дори финансово ще се съдейства, за да има превенция.

Гости на срещата бяха д-р Иванка Кузманова – директор на областна дирекция по безопасност на храните София област, д-р Костов – началник отдел здравеопазване на животните към областната дирекция, г-н Манолов – юрист и д-р Павлин Павлов областен инспектор при ОДБХ-София област. Присъстваха също заместник кметовете г-жа Станка Димитрова и г-н Ивайло Георгиев, както и кметовете на кметствата от общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *