Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кошмарно начало провали Балкан срещу португалци

Балкан започна със загуба участието си във втория етап на ФИБА Къп. На свой терен в „Арена Ботевград“ тимът отстъпи на силния португалски Порто с 63:88. Решаваща бе слабата първа част, в която домакините допуснаха 22 точки изоставане и до края така и не успяха да се върнат в мача, макар съперникът им да бе без двама от основните си играчи.

Загубата бе четвърта за баскетболистите на Петър Златанович в последните пет мача във всички турнири.

Двубоят започна кошмарно за Балкан, който само за три минути допусна двуцифрено изоставане – 2:12. Гостите вкарваха отвсякъде, като по никакъв начин не им се отрази ранното излизане на португалския национал Мигел Кейрош за натрупани нарушения. Те имаха солидно присъствие под коша и нанизаха пет тройки само за първата част, след която се откъснаха с 34:12.

През втория период играта бе много по-равностойна. Нападението на домакините потръгна, а Майки Диксън се отличи с няколко поредни коша. Те обаче продължаваха да отстъпват под коша и макар логично Порто да не успяваше вече да поддържа толкова висок процент, на почивката преднината му отново бе солидна – 52:34.

След паузата резултатността спадна значително и от двете страни. Баскетболистите на Фернандо де Са обаче поддържаха разлика от около 20 точки и преди последната четвърт се оттеглиха именно с такава – 65:45.

Нищо не се промени и в оставащото време, като и двамата треньори завъртяха целите си състави, а Порто нямаше проблем да задържи комфортен аванс до края.

Кливланд Мелвин бе над всички за победителите с 26 точки и 12 борби.

За Балкан Димитър Димитров реализира 16 точки.

Следващият мач на „зелените“ в турнира е на 13 декември като гости на германския Гьотинген, но преди това те ще имат визита на Академик Пловдив.

Текст: BGBasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *